Ga naar inhoud

Uw verzekering opzeggen

Denkt u erover om uw verzekering bij Univé op te zeggen? Hieronder leest u hoe dat kan.

Een zorgverzekering sluit u af per kalenderjaar en gaat in op 1 januari. Uw opzegging moet uiterlijk 31 december bij ons bekend zijn. In een aantal situaties kunt u gedurende het jaar uw zorgverzekering opzeggen.

Tussentijds uw zorgverzekering opzeggen?

U kunt uw zorgverzekering tussentijds opzeggen:

  • als u via uw oude werkgever collectief verzekerd bent en wilt overstappen naar de collectieve verzekering van uw nieuwe werkgever;
  • als u gaat wonen of werken in het buitenland;
  • als Univé de polisvoorwaarden in uw nadeel wijzigt;
  • als een (mede-)verzekerde overlijdt;
  • als een medeverzekerde zichzelf wil verzekeren omdat hij/zij 18 jaar wordt;
  • vanwege een echtscheiding.

Hoe kunt u uw zorgverzekering opzeggen?

Is één van deze situaties op u van toepassing en wilt u overstappen? Dan hoeft u de zorgverzekering bij ons niet op te zeggen. Uw nieuwe zorgverzekeraar doet dit voor u.

Meer over zorgverzekering opzeggen

Wilt u uw Univé-verzekering opzeggen? Dat kan snel en eenvoudig online via Mijn Univé of onze app.

Verzekering opzeggen

Wilt u direct contact met een medewerker? Bekijk hier alle contactgegevens of kom langs bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Opzeggen via Mijn Univé

Het opzeggen via Mijn Univé gaat eenvoudig en snel. U logt in met uw Mijn Univé-account. Klik dan in het overzicht dat u ziet onder 'Mijn verzekeringen' op het pijltje achter de verzekering die u op wilt zeggen. In het voorbeeld hieronder gebruiken we de bromfietsverzekering. Hierna komt u bij polisdetails en klikt u op de link 'verzekering opzeggen'. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in en verstuur de opzegging.

Vrijwaringsbewijs

Wanneer u uw voertuig verkoopt, ontvangt u een vrijwaringsbewijs. Houdt u dit bewijs bij de hand, zodat u deze gegevens aan ons kunt doorgeven.
Geef de gegevens van het vrijwaringsbewijs zo snel mogelijk aan ons door, maar in ieder geval binnen twee weken. Wij kunnen uw verzekering dan stoppen per de datum dat u uw voertuig hebt verkocht.

Uw voertuig WA verzekeren of schorsen

Zolang het kenteken op uw naam staat, moet uw voertuig altijd minimaal WA verzekerd zijn. Ook als u niet met het voertuig rijdt. Er is één uitzondering: als u het kenteken heeft geschorst via de RDW. In dat geval mag het voertuig niet meer op de openbare weg staan en mag u er ook niet meer mee rijden.

Opzegtermijn

Bij Univé kunt u uw verzekering dagelijks opzeggen. Hierbij gelden een paar uitzonderingen:

  • kortlopende reisverzekering:  deze kan tussentijds niet worden opgezegd;
  • doorlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering: deze kunt u na één jaar op elk moment opzeggen;
  • arbeidsongeschiktheidsverzekering: driejarige contracten met aanvangskorting kunnen tijdens de eerste drie jaar niet worden opengebroken;
  • verzekeringen die via Univé zijn afgesloten bij derden: hiervoor blijft de huidige regeling gehandhaafd.