Ga naar inhoud

Ik ga studeren

Je gaat studeren. Dan begint er voor jou een nieuw tijdperk. Je hebt je middelbare school afgerond en start een opleiding, vaak nog in een andere stad ook. Blijf je thuis wonen of ga je op kamers? Als je op jezelf woont, moet je waarschijnlijk aardig wat regelen. En verzekeringen zijn vast niet het eerste waar je aan denkt. Maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Waar moet je rekening mee houden?

Als je gaat studeren - en zeker als je dan op jezelf gaat wonen - is dat hét moment om zaken zelf te regelen. De tijd dat je ouders/verzorgers voor alles zorgen is nu (deels) voorbij. Hieronder vind je een lijstje met onderwerpen om rekening mee te houden.

Uit huis gaan & op jezelf gaan wonen

Als je in een studentenkamer gaat wonen, komt daar nogal wat bij kijken. Huur je bijvoorbeeld een eigen woonruimte, dan kun je in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Studeren & studiefinanciering

Ben je een mbo'er van 18 jaar of ouder? Of een student op hbo of universiteit? Dan kun je studiefinanciering aanvragen. Maar zorg ervoor dat je niets misloopt. Vraag het daarom minimaal twee maanden voordat je recht hebt op studiefinanciering aan.

Op jezelf wonen tijdens je studie

Woon je tijdens je studie op kamers en hebben je ouders/verzorgers bij Univé een aansprakelijkheidsverzekering, doorlopende reisverzekering en/of rechtsbijstandverzekering met een gezinsdekking? Dan blijf je standaard meeverzekerd op deze polis(sen) van je ouders/verzorgers.
Studeer je en ben je op zoek naar woonruimte? Dan is kamernet een handig hulpmiddel.

Let op: Wanneer je op kamers gaat wonen, zijn je spullen niet automatisch meeverzekerd op de inboedelverzekering van je ouders/verzorgers. Dus als je graag je spullen verzekerd wilt hebben, kan dit door een eigen inboedelverzekering voor je studentenkamer af te sluiten.

Andere verzekeringszaken

Meer over je verzekeringszaken lees je op de pagina Ik word 18 jaar/volwassen. En als je eenmaal zover bent, lees dan ook meer over stage lopen in het buitenland. Of hier als je als student een autoverzekering nodig hebt.

Je vakanties

Heb je vakantieplannen? Vergeet dan niet om jezelf goed te verzekeren tijdens deze reis. Word je bijvoorbeeld ziek en moet je terug naar Nederland, dan kunnen de kosten hoog oplopen. Om jezelf en je vakantie goed te verzekeren is het slim om een reisverzekering af te sluiten. Maar mogelijk hebben je ouders al een doorlopende reisverzekering; controleer dan eerst of je hierop al bent meeverzekerd.

Advies van Univé

Misschien is niet alles direct duidelijk voor je. Geen probleem. Dan is het verstandig je goed te laten adviseren. Neem daarom contact op met de Univé-winkel bij jou in de buurt. Je adviseur kan jou alle informatie geven.

Maak een afspraak

Direct goed geregeld met het verzekeringspakket van Univé

Het begin van de mooiste tijd van je leven! En om te voorkomen dat je gestolen fiets of inbraak in je studentenwoning dit verpest, is het belangrijk om goed verzekerd te zijn. Omdat we ook wel snappen dat ‘het regelen van je verzekeringen’ niet het meest spannende klusje is wanneer je gaat studeren, helpen we je graag een handje. Met een verzekeringspakket van Univé stel je zelf jouw ideale pakket samen. Zo heb je alles overzichtelijk onder één dak, voorkom je dubbele dekkingen én profiteer je van pakketkorting die kan oplopen tot 10%. Het geld dat je bespaart kan vast worden uitgegeven aan iets leukers!