Ga naar inhoud

Gezinsuitbreiding - je kind aanmelden bij Univé

Gefeliciteerd met de (naderende) gezinsuitbreiding! Een bijzondere en spannende periode. De verzekeringen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar wel belangrijk om goed te regelen. In de meeste gevallen is je kind gratis meeverzekerd, maar je moet je kind wel bij ons aanmelden. We zetten op een rij wat je moet regelen.

Vóór de bevalling

Vraag kraamzorg aan

Het is verstandig om na 12 weken zwangerschap kraamzorg aan te vragen. Je kunt kraamzorg online aanvragen of telefonisch via 0800 899 80 99.

Controleer je zorgverzekering

Voor de aanstaande moeder is het slim om nog even naar de zorgverzekering te kijken en welke vergoeding er is voor bijvoorbeeld kraamzorg. Tussen 12 november en 1 februari kun je je zorgverzekering aanpassen.

Uitvaartverzekering

Je wilt er natuurlijk niet aan denken dat er iets misgaat, maar voor het geval dat toch gebeurt, is het slim om je uitvaartverzekering al tijdens de zwangerschap uit te breiden.

Na de bevalling

Meld de geboorte bij de gemeente

Je bent verplicht om je kind binnen 3 dagen na de dag van de geboorte aan te melden bij je gemeente. Tegenwoordig kan dit bij veel gemeentes digitaal.

Je zorgverzekering

Meld je kind zo snel mogelijk na de geboorte aan bij je zorgverzekering. Dat kan makkelijk online via Mijn Univé Zorg. Doe dit in ieder geval binnen 4 maanden na de geboorte van je kind. Voor het aanmelden heb je het BSN-nummer van je kind nodig. Je zoon of dochter is vervolgens tot de 18e verjaardag gratis meeverzekerd. 

In Mijn Univé Zorg klik je op 'Mijn zorgverzekering', daarna kies je voor 'Verzekerde toevoegen'. 

Mijn kind aanmelden in Mijn Univé Zorg

Je andere verzekeringen

Niet voor alle verzekeringen is het nodig om je kind bij ons aan te melden. Maar heb je een reis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en/of uitvaartverzekering bij Univé? Meld je kind dan zo snel mogelijk na de geboorte bij ons aan, zodat jullie gezin goed verzekerd blijft. Dit regel je makkelijk via Mijn Univé.

Onder het kopje 'Gegevens' kies je voor 'Gezinssituatie wijzigen' en 'Geboorte doorgeven'. Als je een reisverzekering hebt, vragen we ook nog om de naam en geboortedatum van je kindje. Voor andere verzekeringen hebben we deze gegevens niet nodig. 

Mijn kind aanmelden in Mijn Univé

Advies van Univé

Wil je graag advies over je verzekeringen na je gezinsuitbreiding? Maak dan een afspraak in een Univé-winkel bij jou in de buurt.

Maak een afspraak