Ga naar inhoud

Gezinsuitbreiding

Gefeliciteerd met de (naderende) gezinsuitbreiding. Een bijzondere en spannende periode die zekerheden en onzekerheden met zich meebrengt. Zeker als u voor het eerst vader of moeder wordt. En verzekeringen zijn dan misschien niet het eerste waar u aan denkt, maar dat maakt ze zeker niet minder belangrijk.

Waar moet u rekening mee houden als u vader of moeder wordt?

Als uw gezinssituatie verandert, kan dat gevolgen hebben voor uw verzekeringen bij Univé. Geef de wijziging daarom zo snel mogelijk aan ons door, zodat uw gezin altijd op de juiste wijze is verzekerd. In veel gevallen is uw kind gratis meeverzekerd.

Vóór de bevalling

Vraag kraamzorg aan
Het is verstandig om na 12 weken zwangerschap kraamzorg aan te vragen. U kunt kraamzorg online aanvragen of telefonisch via 0800 899 80 99.

Controleer uw zorgverzekering
Op de site leest u meer over de vergoedingen van uw zorgverzekering. Bijvoorbeeld over de vergoedingen voor kraamzorg. En misschien blijkt dat u uw zorgverzekering wilt aanpassen. (Dat kan ieder jaar vóór 1 februari).

Uitvaartverzekering
Voor het geval er iets misgaat, is het verstandig om uw eventuele uitvaartverzekering al tijdens de zwangerschap uit te breiden.

Na de bevalling

Licht de gemeente in
U bent verplicht uw kind binnen 3 dagen na de dag van geboorte aan te melden bij uw gemeente.

Uw zorgverzekering
Meld uw kind zo spoedig mogelijk na de geboorte ook bij Univé aan. Dat kan:

Uw kind moet uiterlijk 4 maanden na de geboorte zijn aangemeld bij uw zorgverzekeraar. Zo voorkomt u dat uw kind onverzekerd is en dat u voor onverwachte kosten komt te staan. Bij dat aanmelden heeft u het BSN-nummer van uw kind nodig.
Uw zoon of dochter is voor de basisverzekering tot de 18e verjaardag gratis meeverzekerd.

Uw overige verzekeringen
Heeft u een reis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en/of uitvaartverzekering bij Univé? Geef ook dan de wijziging in uw gezinssituatie zo snel mogelijk aan ons door. Dat kan:

Advies van Univé
Veel wijzigingen kunt u zelf online doorgeven via Mijn Univé.
En wilt u een actueel verzekeringsadvies nu uw situatie door de gezinsuitbreiding flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt. Uw adviseur kan u alle informatie geven.

Maak een afspraak