Afbeelding

Gratis

EHBO-cursus*

*Let op: er zijn op dit moment geen cursussen meer beschikbaar.

Waarom EHBO?

Te weinig Nederlanders weten hoe ze iemand eerste hulp moeten geven als dit nodig is. Wij willen mensen bewust maken van dit probleem en het aanpakken door gratis EHBO-cursussen aan te bieden aan onze leden. Online én bij hen in de buurt. Wij zijn Univé, wij zijn van onze leden en wij zijn van elkaar helpen.

Update januari 2019

Eind 2018 hebben we 8.000 EHBO-cursussen beschikbaar gesteld voor onze leden. De vraag naar deze cursussen bleek groot, want alle plekken waren al in januari 2019 vergeven. Geweldig! Onze leden komen direct in actie. Dat noemen wij nou 'Alles voor mekaar'. 

 

Over onze EHBO-cursussen

 • Gratis voor leden van Univé
 • Keuze uit 2 cursussen
 • Door heel Nederland
 • Online aanmelden

Waarom Ellen een cursus baby-EHBO deed

Je pasgeboren kindje brengt veel geluk, maar soms ook wel zorgen. Lees hoe een cursus baby-EHBO daarbij kan helpen.

Lees meer

Interessante feiten en cijfers over EHBO

Hoe goed zijn we in Nederland op de hoogte van EHBO? Bekijk de resultaten van het onderzoek dat EHBO-opleider Livis hiernaar deed.

Lees meer

Goed om te weten

 • Exclusief voor leden van Univé
  U bent lid als u een lopende verzekering bij Univé heeft
 • Deelname o.b.v. beschikbaarheid
  We organiseren cursussen door heel Nederland. 
 • Keuze uit 2 cursussen
  ‘EHBO bij Baby’s en Kinderen’ of ‘EHBO bij Volwassenen’

Bekijk de voorwaarden

Afbeelding
Nog geen lid?

Kies bijvoorbeeld voor één van
onze zorgverzekeringen.

Veelgestelde vragen

Wat houdt deze EHBO-cursus in?

De EHBO-cursus bestaat uit twee delen. Allereerst volgt u online de theorie met een totale tijdsbesteding van 4 tot 6 uur. Daarna volgt een praktijksessie van 4 uur. Deze sessies worden in verschillende regio’s georganiseerd. Meld u aan via http://www.unive.nl/ehbo en kies een locatie in de regio van uw voorkeur.

Wie komen er voor een gratis EHBO-cursus in aanmerking?

De gratis EHBO-cursus is voor iedereen vanaf 18 jaar die één of meer lopende verzekeringen bij Univé heeft. Of het nu een reis-, zorg-, auto- of een inboedelverzekering is.

Waarom biedt Univé dit gratis aan?

Univé vindt het belangrijk dat we met elkaar en voor elkaar zorgen. Dat is iets wat voor alle leden geldt. Daarom bieden we als coöperatie een gratis EHBO-cursus aan onze leden aan. Want maar weinig Nederlanders weten hoe ze iemand eerste hulp moeten verlenen als dat nodig is. Hierin willen we dus verandering brengen. Volgens onze filosofie: we zetten ons in om risico’s te voorkomen, gevolgen te beperken en te verzekeren wat alsnog misgaat. Een gratis EHBO-cursus past prima in die filosofie.

Wanneer vinden de cursussen plaats?

U kunt direct al aan de slag met het online gedeelte. De totale tijdsbesteding daarvan schatten wij in op 4 tot 6 uur.  Ook kunt u direct al de praktijksessie boeken, maar dat is niet verplicht en kan ook later. Wel moet u voordat u de praktijksessie doet, de theorie hebben afgerond. De praktijksessies plannen we door het hele land. Er is veelal binnen 1 tot 8 weken na aanmelding plaats in uw regio. Elke week worden er nieuwe sessies ingepland.

Waarom kiest Univé voor de organisatie Livis?

Livis is in staat om op grootschalig en landelijk niveau EHBO-cursussen aan te bieden. De praktijksessies worden daarbij lokaal en regionaal ingevuld. Livis coördineert op grote schaal veel cursussen en maakt gebruik van een netwerk van professionele EHBO-instructeurs. Ook werkt Livis nauw samen met het Oranje Kruis, de stichting die aanbieders van EHBO-cursussen onafhankelijk controleert. Via www.unive.nl/ehbo kunnen Univé-leden zich aanmelden voor de gratis EHBO-cursus.

Alle veelgestelde vragen