Ga naar inhoud

Annuleringsverzekering

Als je je geboekte reis onverwacht moet annuleren of afbreken, dan krijg je met een annuleringsverzekering – een deel van – de reissom vergoed.

Bereken je premie

Annuleringsverzekering

Als je je geboekte reis onverwacht moet annuleren of afbreken, dan krijg je met een annuleringsverzekering – een deel van – de reissom vergoed.

Bereken je premie

Wat is een annuleringsverzekering?

Kun je plots niet op vakantie of moet je vroegtijdig terug naar huis? Een annuleringsverzekering voor je vakantie vergoedt de reissom of een deel daarvan als je je vakantie onverwacht moet annuleren of eerder dan gepland moet afbreken. De zekerheid die een annuleringsverzekering dan geeft, is fijn. Daarom is een annuleringsverzekering afsluiten handig.

Wat is wel en niet verzekerd met de Univé-annuleringsverzekeringen?

De Doorlopende annuleringsverzekering is uit te breiden met de 'Uitgebreide dekking'.

Meer informatie over de annuleringsverzekering

Bij de annuleringsverzekering kies je zelf de te verzekeren reissom. Bij de doorlopende annuleringsverzekering kun je je reissom verzekeren tot € 1.500, € 3.000 of € 4.500 per persoon per reis. Dit bepaal je bij het afsluiten van je annuleringsverzekering.

Bij de annuleringsverzekering kies je zelf de te verzekeren reissom. De te verzekeren reissom voor de kortlopende annuleringsverzekering wijkt af van de doorlopende annuleringsverzekering. Je kunt de reissom verzekeren tot € 5.000 per persoon per reis, met een totaal te verzekeren bedrag van € 25.000. Dit bepaal je bij het afsluiten van de annuleringsverzekering. Het is niet mogelijk om meerdere kortlopende polissen te sluiten als het bedrag boven de € 25.000 uitkomt.

Moet je onverwacht eerder naar huis? Met de basisdekking krijg je een vergoeding voor de resterende reisdagen. Heb je een uitgebreide dekking voor de doorlopende annuleringsverzekering? Dan krijg je de hele reissom terug, tot het maximumbedrag dat op je polis staat. Als je hebt gekozen voor een eigen risico gaat dit er nog wel vanaf.

Ja, alleen geldt wel de voorwaarde dat we bij een samengestelde reis alleen annuleringskosten vergoeden als de verhuurder of reisorganisatie niet voor vervanging zorgt binnen de geplande reisperiode. Wij betalen dit als de reisorganisatie of verhuurder de kosten niet betaalt, en niet voor vervanging zorgt en de reis daardoor niet gemaakt of voortgezet kan worden.

Nee, een annuleringsverzekering voor je vakantie is niet verplicht maar wel verstandig. Wanneer je je reis vroegtijdig moet afbreken, bijvoorbeeld omdat een familielid overlijdt, dan heb je vanuit de reisverzekering namelijk geen recht op een vergoeding.

Met een reisverzekering ben je verzekerd van hulp op reis en tegen onverwachte kosten. En met een annuleringsverzekering voorkom je verlies van je geld. Een reis- en annuleringsverzekering samen afsluiten biedt de meest complete dekking.

Voor een korting op de premie van je annuleringsverzekering kun je kiezen voor eigen risico. Bij een verzekerd bedrag van € 1.500 is het eigen risico van € 150. Bij € 3.000 is het eigen risico van € 300. En bij € 4.500 is dit € 450. 

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Voor het afsluiten van de doorlopende annuleringsverzekering wijken de voorwaarden af van de kortlopende annuleringsverzekering. Bekijk de verschillen.

Veelgestelde vragen

Bekijk meest veelgestelde vragen over de Univé-annuleringsverzekering.

Documenten en voorwaarden

Hulp bij annulering

Hulp nodig bij noodgedwongen annulering? Univé staat dag en nacht voor je klaar. En je kunt je annulering eenvoudig online melden.

Service & contact

Ook interessant naast de annuleringsverzekering