Ga naar inhoud

Voorkom dat je uitvalt met het Ondernemers­Profiel van Ondernemen­Plus

Ben jij ondernemer met of zonder personeel en voel je dat je eigen rol aan het veranderen is? Dat het welbevinden in het bedrijf onder druk staat? Of wil je je simpelweg door inzicht en zelfreflectie verder ontwikkelen, zodat je het beste uit jezelf én je bedrijf haalt?  

Het OndernemersProfiel biedt jou de mogelijkheid om jezelf de spiegel voor te houden en ervoor te zorgen dat jouw bedrijfsactiviteiten (blijven) passen bij jou en jouw ondernemerschap. 

Want wat vandaag nog goed werkt, kan morgen een probleem worden. De ontwikkeling van jouw bedrijf gaat meestal niet gelijk op met de persoonlijke groei die jij als ondernemer doormaakt. Iedere fase vraagt andere kwaliteiten en eigenschappen.

Ontwikkel jezelf én je onderneming

Met het Voorkomen & Beperken budget kun je onder meer gebruik maken van de diensten van OndernemenPlus. Zo is er: 

  • het OndernemersProfiel, voor wetenschappelijk inzicht in je persoonlijke ondernemerskwaliteiten en denkstijlen, en 

  • het BedrijfsProfiel, een korte maar krachtige, beproefde analyse van de aandachts- en verbeterpunten in jouw bedrijf(svoering).  

Daarmee ontwikkel jij je als ondernemer, hoef je je niet druk te maken over de continuïteit van jouw onderneming en voorkom je dat je uitvalt met langdurige klachten.

Direct naar: 

Wat kan ik verwacht­en van het Ondernemers­Profiel? 

Zelfkennis en zelfreflectie zijn belangrijk als je je eigen onderneming runt. De combinatie van jouw persoonskenmerken, kwaliteiten, vaardigheden en ervaringen vormen immers de basis voor jouw succes. Dus wat zijn jouw sterke en zwakke punten? Waar zit jouw meerwaarde voor je eigen bedrijf? Kun je die verder ontwikkelen of kunnen anderen die aanvullen? En hoe doe je dat?  

Het OndernemersProfiel is een wetenschappelijk en beproefd instrument dat deze vragen inzichtelijk maakt en je helpt de juiste antwoorden vinden. Je doorloopt een aantal meerkeuzevragen en ontvangt de resultaten vervolgens in een persoonlijk rapport.  

Met een ervaren ondernemerscoach bespreek je vervolgens de uitkomsten en de invloed daarvan op jouw onderneming. Zin om aan de slag te gaan? 

Schrijf je nu in

In het kort 

✔️ Beantwoord de meerkeuzevragen in ca. 20 minuten. 

✔️ Je ontvangt op basis daarvan een wetenschappelijk onderbouwd, persoonlijk rapport. 

✔️ Een ervaren ondernemerscoach bespreekt de uitkomsten bij jou op locatie. 

✔️ Ontdek een voorbeeldrapport en de ervaringen van ondernemers die je voor gingen. 

️✔️ Deze service hoort bij jouw AOV en is volledig anoniem, kosteloos en vrijblijvend.  

Univé krijgt geen inzage in je rapport, de analyses, de toelichtingen en de coaching door OndernemenPlus. 

De wetenschap­pelijke basis 

Het OndernemersProfiel is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar de persoonskenmerken van succesvolle ondernemers uit het MKB. De kenmerken die zij bezitten ten opzichte van minder succesvolle ondernemers zijn daarin uitgekristalliseerd. Het normprofiel van de branche waartegen jouw OndernemersProfiel wordt afgezet, is gebaseerd op onderzoek door adviseurs die dagelijks ondernemers beoordelen.  

De test legt jouw persoonlijke kwaliteiten (gemakkelijker aan of af te leren), eigenschappen en denkstijlen (redelijk vast en lastiger om te veranderen) bloot. Ook zie je welke persoonskenmerken in deze en toekomstige fases van je bedrijf van belang zijn. Ben je bijvoorbeeld pionier, verkoper, manager of vakmens? En wat heeft jouw onderneming in deze fase nodig? Hoe krijg je grip op je groei? De conclusie over je ondernemerschap maakt de weg vrij voor de strategie je het beste kunt volgen.   

Coaching door een ervaren ondernemer   

In een persoonlijk gesprek met een ervaren ondernemerscoach ga je dieper in op de uitkomsten, leg je verbanden met je dagelijkse praktijk en worden jouw vragen beantwoord. Deze coach is zelf ondernemer, spreekt dus de taal, en heeft de pieken en dalen van het ondernemerschap zelf doorleefd.  

Samen maak je een vertaling van het rapport naar jouw dagelijkse praktijk en onderzoek je de effecten op jezelf, je omgeving, je bedrijfsvoering en het bedrijfsresultaat. Je hebt hiermee een basis voor het maken van een plan voor verandering en verbetering. Altijd gericht op de ontwikkeling van jouw sterke kwaliteiten. Want daar zit de passie en de persoonlijke meerwaarde voor jouw bedrijf.  

Bekijk een voorbeeld­rapport van het Ondernemers­Profiel 

Je ontvangt op basis daarvan een uitgebreid, persoonlijk rapport. Maar hoe ziet zo'n rapport er eigenlijk uit? Om je een beeld te geven van wat jou te wachten staat, kun je hier een voorbeeldrapport bekijken

Lees de ervaringen van vele duizenden ondernemers die jou voorgingen  

Er zijn inmiddels meer dan 700.000 Ondernemers- en BedrijfsProfielen gemaakt. Profiteer ook van deze inzichten in de ondernemerskwaliteiten van zelfstandigen met én zonder personeel, in allerlei branches.  

Benieuwd wat de ondernemers die jou voorgingen vonden? Lees de ervaringen van 10 van deze ondernemers. 

Start het OndernemersProfiel

Ontdek alle preventiediensten