Ga naar inhoud

29 augustus 2022Sport

Kinderen in beweging met het oer-Hollandse spel Knikkeren!

Bewegen begint al jong; wie herinnert zich bijvoorbeeld niet het plezier van samen knikkeren? Om dit in ere te houden en kinderen de mogelijkheid te geven lekker buiten te bewegen en te genieten, was er ook dit jaar weer het NK Knikkeren (een initiatief van Supporter van Sport).

Een heel spektakel, waarbij 600 kinderen streden om de kampioenstitel! Vanaf april werden in tientallen gemeentes door heel Nederland voorrondes georganiseerd. Een spannende race in aanloop naar de grote finale. En wat een feest waren die voorrondes, waar ook bij voetbalclubs Feyenoord en sc Heerenveen geknikkerd kon worden.

Na alle voorrondes vond zaterdag 2 juli de finale van het NK Knikkeren plaats. De uitzinnige finalisten werden met de spelersbus naar de finale in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen gebracht. De spanning was duidelijk voelbaar, wie wordt er kampioen? Na een spannende dag waarbij er werd gedanst, gehuild en vooral veel gelachen, bleek Sara de beste knikkeraar van heel Nederland. Gefeliciteerd! 

Voorronde Twello:

Voorronde Feyenoord:

Finale:

Deel dit bericht