Ga naar inhoud

17 augustus 2022Wonen

Bespaar energie met deze 5 tips

Naast het plaatsen van tochtstrips, radiatorfolie kun je gemakkelijk zelf nog meer doen in het huishouden om energie te besparen. In dit blog geven we 5 tips die je direct kunt toepassen en die erg fijn zijn voor je portemonnee.

Kleding, boodschappen, maar ook energie. Veel producten zijn de afgelopen maanden een stuk duurder geworden. En dat merk je in de portemonnee. Daarom hebben wij de 5 beste tips voor je op een rijtje gezet om op energie te besparen. 

5 tips om je huis te verduurzamen

Ben je op de hoogte hoe je energielasten eruit zien? Voordat je begint met het verduurzamen van je huis is het belangrijk dat je weet waar de meeste winst te behalen valt. Schrijf elke maand je meterstanden op om dit inzichtelijk te krijgen. Bepaal dan welke tips voor jou het beste zijn.

1. Ventileer je huis elke ochtend

Zet alle deuren en ramen tegen elkaar open om je huis te ventileren. De droge lucht warmt namelijk sneller op dan vochtige lucht en dat bespaart weer gas. 

2. LED-verlichting

Zorg dat je alleen nog maar LED-lampen in je huis hebt. Deze lampen hebben een langere levensduur en minder stroom nodig dan bijvoorbeeld gloeilampen. En dat is ook weer beter is voor de natuur!

3. Haal stekkers uit stopcontacten

Laat je altijd de stekkers van je apparaten in het stopcontact? Ook als je ze niet meer gebruikt? Niet doen. Haal de stekkers eruit, want anders gebruik je nog steeds energie.

4. Wassen op lagere temperaturen

Door je wasjes te doen op 30 graden bespaar je op je energieverbruik. Hoe heter je was hoe hoger het energieverbruik is. Heb je een wasje dat toch hoger gewassen moet worden? Vaak zit er een ecoprogramma op de wasmachine, gebruik die!

5. Waterbesparende douchekop

Korter douchen is natuurlijk altijd aan te raden, maar ook een waterbesparende douchekop. Naast dat je water bespaart waardoor er dus meer water beschikbaar is voor de natuur in droge periodes. Verbruik je ook minder gas om het water te verwarmen. Kortom extra veel bespaarde energie door een kleine aanpassing in je dagelijkse leven.

10 tips om gas te besparen

Of je nu energie wilt besparen vanwege de hoge gasprijzen of vanwege het milieu. Het is altijd een goed idee. En het fijne is dat je vaak al zelf veel kunt doen met een paar simpele trucs. In deze blog hebben we de 10 beste tips om gas te besparen voor je op een rij.

Lees blog

Subsidies verduurzamen huis

Mocht je je huis nog meer willen verduurzamen dan zijn er verschillende subsidies die je kunt aanvragen. Bijvoorbeeld voor het isoleren van je dak of het aanschaffen van een warmtepompen. Maar je kunt ook de btw terugvragen bij het aanschaffen van zonnepanelen. Bekijk wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk subsidies

Deel dit bericht