Ga naar inhoud

Slim alarmsysteem met handige functies

Bij Alarm in huis van Univé krijgt u een slim alarmsysteem. Het systeem werkt met een online alarmcentrale. Bovendien kunt u het alarm koppelen aan verschillende smart home-oplossingen. Zo werkt de installatie samen met Philips Hue, Google Assistent en Toon.

Zo werkt de online alarmcentrale

Bij een traditioneel alarmsysteem gaat er alleen een sirene en/of lichtsignaal af. Bij de duurdere installaties bent u aangesloten op een alarmcentrale, waarbij een telefonist u belt als er alarm is. Alarm in huis van Univé werkt met een online alarmcentrale, zodat u altijd snel op de hoogte bent van een melding.

Bij een alarm worden u en uw contactpersonen namelijk direct geïnformeerd. U kunt zelf instellen of dit automatisch met een telefoontje of een SMS-bericht gebeurt. Vervolgens kunt u polshoogte nemen, of de politie waarschuwen als u het niet vertrouwt.

Koppelen met smart home-systemen

Het slimme alarmsysteem kunt u eenvoudig koppelen aan andere systemen en applicaties. Zo breidt u de functies van uw alarmsysteem uit zonder extra kosten. Bijvoorbeeld met uw verlichting, thermostaat of de buurt-app. Hieronder vindt u een paar van de mogelijkheden.

1. Philips Hue alarm

Heeft u verlichting van Philips Hue in uw huis? Dan heeft u een heleboel interessante opties om uw alarm nog effectiever te maken. Verlichting speelt namelijk een belangrijke rol bij het voorkomen van inbraak.

Sluit Hue aan op uw alarm en maak gebruik van mogelijkheden zoals:

  • Aanwezigheidssimulator: als u het alarm inschakelt gaan de lampen aan wanneer het donker wordt. ‘s Ochtends gaan ze vanzelf weer uit. Zo lijkt alsof u thuis bent, wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent.

  • Lichtsignalen bij alarm: uw Hue-lampen gaan knipperen als het alarm afgaat. Afhankelijk van de lampen die u heeft is dit rood of wit licht. Zo zien uw buren direct dat er alarm is.

  • Alarm aan, lampen uit: zet u het alarm aan wanneer u gaat slapen? Dan kunt u instellen dat de lampen in uw woning op dat moment vanzelf uitgaan.

2. Google Assistent

‘Hey Google, ik ben thuis!’ Met dit commando kunt u allerlei handige zaken regelen als u gebruik maakt van de Google Assistent. Bijvoorbeeld dat de lampen aan gaan, of de radio uw favoriete muziek afspeelt. 

Met Alarm in huis kunt u ook instellen dat het alarm op deze manier wordt uitgeschakeld wanneer u thuiskomt. Ook kunt u met uw stem het alarmsysteem aanzetten wanneer u van huis gaat. Of gedeeltelijk inschakelen, wanneer u bijvoorbeeld gaat slapen.

Deze functies werken in combinatie met een slimme speaker of de Google Assistent-app op uw smartphone.

3. Bericht naar de buurtapp 

De app van Veiligebuurt.nl maakt het makkelijk om met uw buren op de veiligheid bij u in de straat te letten. Wanneer u hier gebruik van maakt, kunt u het slimme alarmsysteem koppelen aan deze app. Als er alarm bij u in huis is, zal er direct een bericht in de buurt-app verschijnen.

4. Toon-thermostaat

Ook de Toon, de slimme thermostaat van Eneco, kan samenwerken met het alarmsysteem. Bijvoorbeeld door de verwarming uit te zetten op het moment dat u het alarm inschakelt, omdat u weggaat. Andersom kunt u instellen dat het weer warm in huis wordt zodra u het alarm bij thuiskomst uitzet.

Meer over Alarm in huis