Ga naar inhoud

26 maart 2019

Een mix van muziek uit de regio

Op 8 mei 2019 vond in Theater de Meenthe in Steenwijk weer een Univé Relatieconcert plaats. Unive medewerkers heetten de bezoekers van harte welkom bij de ingang. De rode loper lag zelfs al uit!

Zouden er voldoende bezoekers komen? AJAX voetbalde namelijk deze avond ook voor de finale plaats in de champions leaque. Gelukkig was de zaal meer dan gevuld en kon het concert beginnen.

Nadat Liesbeth Veenman, vestigingsmanager van Univé Steenwijk, de avond opende stond als eerste een optreden gepland van de malletband van Sempre Sereno. Zij speelden achtereen volgens: Besame Mucho, Ben en Can’t Help Falling in Love. Ken Besuijen sloot hierop aan met “Vissen” uit ’t Schaep met de vijf pooten. 

Na Ken trad Our Choice op met de volgende nummers;

  1. Ubi Caritas - Ola Gjeilo
  2. Worthy of Glory - Tom Fettke
  3. Ave Verum Corpus - William Byrd
  4. The Lord Bless You and Keep You - Peter C. Lutkin
  5. Drifting - Andy Mckee
  6. Good Night, Dear Heart - Dan Forrest
  7. You Are The New Day - John David arr. Peter Knight

Our Choice is een koor bestaande uit 26 leden en staat onder leiding van Gertinus Oostra. 

Voor de pauze sloot Sempre Sereno af met een drietal nummers waaronder The Rivers of Babylon. In de pauze kon men rustig van een kop koffie/thee of drankje genieten.

In het tweede deel van het concert kwam de Harmonie uit Wolvega aan bod. Dit grote orkest vulde het hele podium. Tijdens het spelen van de The Gostship wordt op de beamer De mythe van de Vliegende Hollander gepresenteerd.

Deze mythe is een combinatie van enkele historische feiten, halve waarheden, een roddel van jaloerse Engelse zeevaarders en de draai van de beroemde componist Wagner die de voor zijn opera over De Vliegende Hollander de mythe goed liet aflopen.

In de muziek hoort u een inhalige kapitein, een rustige zeereis, storm bij kaap de goede hoop, de vervloeking van het schip, de wanhoop van een verliefde vrouw en tot slot het de goede afloop. Deze presentatie met de muziek van de Harmonie zorgde regelmatig voor een kippenvel moment.

Het nummer Latin Woods is een mix van een Europese instrumentale groepen en typisch Cubaanse / Colombiaanse ritmes waarbij de groep van klarinettisten in de spotlights stond.

Het indrukwekkende optreden van deze vereniging werd afgesloten met We’ll meet again van Vera Lyn. Het publiek zong ook mee. Een heerlijke afsluitend lied van deze mooi avond.

Liesbeth Veenman sloot de avond namens Unive af. Na het concert bleven veel bezoekers nog gezellig na de foyer van het Theater voor een drankje. AJAX heeft de finale niet gehaald maar aanwezigen bij het Univé Relatieconcert hebben zeker een mooie avond gehad.

We kunnen terugzien op een hele mooi avond met een zeer afwisselend programma met voor ieder wat wils.

Wilt u meer info over Ken Besuijen of één van de verenigingen? Zie hieronder: 

Ken Besuijen verzorgt alle jaren met zijn bijzondere presentaties en ludieke optredens voor een mooie invulling van de concerten. De verenigingen die aan de concerten meedoen worden door Univé gesponsord en leveren met hun optreden een zogenaamde tegenprestatie.

Elk jaar vindt er een Relatieconcert plaats met telkens verschillende verenigingen uit verschillende regio’s.

Aan dit concert werkten mee:

Deel dit bericht