Ga naar inhoud

Tijdelijke pechhulp in Europa

Je bent met de auto onderweg naar de camping in Frankrijk. Maar opeens komt er stoom onder de motorkap vandaan: de auto is oververhit. Dat is balen. Je kunt namelijk niet verder rijden. Autopech in het buitenland komt vaker voor dan je denkt. Eén op de vijf automobilisten krijgt er mee te maken. Ga daarom goed verzekerd de weg op. Pechhulp in het buitenland kun je op verschillende manieren verzekeren. Waaronder via je reisverzekering.

Reisverzekering met tijdelijke pechhulp

Ga je één keer in het jaar met de auto op vakantie in Europa? Dan is een kortlopende reisverzekering met aanvullende dekking pechhulp iets voor jou. Je betaalt dan alleen premie voor de dagen dat je op reis bent. Met deze dekking krijg je hulp bij pech, een ongeval of diefstal met je auto in het buitenland.

Ga je vaker in het jaar op vakantie of een weekend weg met de auto? Dan past een doorlopende reisverzekering met pechhulp dekking misschien beter bij jou. Hiermee ben je namelijk het hele jaar door verzekerd voor autopech in het buitenland. In Nederland ben je alleen verzekerd voor pechhulp als je op weg bent naar of terugkomt van het buitenland. 

Andere voordelen van een reisverzekering met pechhulp

Wist je dat de pechhulp dekking van de reisverzekering ook geldt voor pech met je camper of caravan? Je hoeft daar dus geen aparte verzekeringen voor af te sluiten. Dat is wel net zo handig.

Het afsluiten van een reisverzekering met pechhulp heeft verder niet alleen voordelen voor onderweg. Je profiteert ook van:

  • Vervangend vervoer. Om je vakantie mee voort te kunnen zetten of thuis te kunnen komen.
  • Hulp bij noodsituaties zoals ziekte en overlijden.
  • De kortlopende reisverzekering wordt na je reis automatisch beëindigd.
  • Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis meeverzekerd. 
  • Je kunt zelf kiezen hoe goed je verzekerd bent door de vele aanvullende opties. Zoals: een annuleringsdekking, bagage en geld dekking en een ongevallendekking.

Tijdelijke reisverzekering met pechhulp afsluiten bij Univé

Bij Univé sluit je gemakkelijk en snel een kortlopende reisverzekering af met de aanvullende dekking pechhulp. De hoogte van je premie is afhankelijk van:

  • Hoe lang je op vakantie gaat.
  • Met hoeveel personen je bent.
  • Welke aanvullende dekkingen je kiest.

Benieuwd hoeveel jij betaalt?

Bereken je premie

Liever het hele jaar door verzekerd zijn? Kies dan voor de doorlopende reisverzekering.

Pechhulp bij je autoverzekering

Een andere manier om pechhulp in Europa te regelen, is via je autoverzekering. Bij Univé kun je dan kiezen voor de aanvullende dekking Pechhulp Buitenland. Hiermee krijg je altijd hulp bij pech met je auto in alle landen die op de groene kaart staan. Je sluit de dekking al af vanaf € 3,05 per maand.

Let op: andere noodgevallen op reis, zoals ziekte of overlijden, zijn niet verzekerd bij de autoverzekering met Pechhulp Buitenland.