Uw fiets verzekeren bij Univé

Jaarlijks worden in ons land ruim 500.000 fietsen gestolen. Het is daarom verstandig uw fiets te verzekeren. Bij Univé verzekert u uw fiets voordelig en tegen de beste voorwaarden. Bereken direct uw premie of lees hieronder meer informatie.

Waarom uw fiets verzekeren

Zelfs met een goed slot, kan uw fiets gestolen worden. Met de Moeder en kindfietsverzekering krijgt u bij diefstal de aankoopwaarde van uw fiets vergoed. Bovendien bent u ook verzekerd als uw fiets beschadigd raakt.

Daarom uw fiets verzekeren bij Univé

Met de Univé-fietsverzekering profiteert u naast een lage premie van de volgende voordelen:

  • Diefstal en beschadiging verzekerd tegen een zeer lage premie
  • Uw fiets wereldwijd verzekerd
  • U krijgt 15% korting als u een Diefstal Preventie Chip heeft
  • Ook een tweedehands fiets is bij Univé te verzekeren.
  • U verzekert uw fiets voor een periode van drie jaar. Tegen een voordelig tarief breidt u deze periode uit met nog eens drie jaar.

Om tegen diefstal verzekerd te zijn, moet u wel in alle gevallen uw fiets op slot zetten met een ART-goedgekeurd slot. Daarover leest u meer op de website van Stichting ART

Nieuwwaarde en waardestijging nieuwe fiets inbegrepen

Heeft u een nieuwe fiets, dan krijgt u de eerste drie jaar de nieuwwaarde van uw fiets uitgekeerd bij diefstal of total loss. Koopt u dezelfde fiets weer en is het type fiets inmiddels in prijs gestegen? Dan verzekert Univé een waardestijging tot 15% van het verzekerd bedrag mee. Heeft u een tweedehands fiets, dan krijgt u bij diefstal de prijs uitgekeerd die u voor deze fiets betaald heeft.

Eigen risico

Bij de Univé-fietsverzekering zijn er twee soorten eigen risico. Als de schade gerepareerd kan worden dan geldt een eigen risico van € 25,-. Bij diefstal of total loss geldt alleen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht een eigen risico van 5% van het verzekerd bedrag. In die grote steden is de kans dat er iets met uw fiets gebeurt immers aanmerkelijk groter dan in de rest van Nederland.

Uw elektrische fiets verzekeren

Bij Univé verzekert u ook uw elektrische fiets (met trapondersteuning) compleet en voordelig. Voor elektrische fietsen met een waarde tot € 2.100,- betaalt u een vaste premie van € 140,- voor een verzekering van drie jaar. Is uw fiets duurder (tot € 4.000,-), dan betaalt u een vaste premie van € 165,-. Natuurlijk gelden voor de elektrische fietsverzekering verder dezelfde voordelen als voor de gewone fietsverzekering. Lees meer informatie over de elektrische fietsverzekering.

Meer weten over het verzekeren van uw fiets

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de verzekering van uw (elektrische) fiets? Bekijk dan de veelgestelde vragen of raadpleeg de voorwaarden. U leest er ook alles over in de brochure over de fietsverzekering en in de brochure over de elektrische fietsverzekering. U kunt ook contact opnemen met het Univé-kantoor bij u in de buurt.

Wilt u een fietsschade of diefstal melden? Dat kan met het schade-aangifteformulier fietsverzekering.

Direct online uw fiets verzekeren

Wilt u uw fiets verzekeren tegen een aantrekkelijke premie en uitstekende voorwaarden? Sluit dan de fietsverzekering van Univé direct online af.

Nieuwsbrief

Abonneert u zich op onze nieuwsbrief.
Inschrijven