Ga naar inhoud

Uitvaartverzekering

Uw uitvaart goed geregeld met de uitvaartverzekering van Univé.

Maak nu een afspraak

Uw uitvaart verzekeren

U kunt nu al regelen dat de kosten van uw uitvaart straks afgedekt zijn. Daarmee voorkomt u dat uw nabestaanden later voor een dure verrassing komen te staan. U geeft uw wensen aan en uw adviseur stelt de beste verzekering samen. U kunt kiezen uit twee varianten:

Kapitaalverzekering

Vrij besteedbaar geldbedrag

  • U stelt het verzekerd bedrag vast naar aanleiding van uw eigen wensen
  • Lage premie: u betaalt alleen waar u zelf voor kiest
  • Vrije keuze van uitvaartondernemer

Maak een afspraak

Naturaverzekering

Een vast pakket aan diensten

  • Een door de verzekeraar vastgesteld pakket
  • Een pakket bestaande uit diensten en een vrij te besteden bedrag

Maak een afspraak

Aanvullende verzekeringen

U kunt de uitvaartverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Kinderdekking

Hiermee kunt u uw kinderen tot 18 jaar meeverzekeren.

Info Kinderdekking

Kan ik tussentijds het verzekerde bedrag verhogen in verband met stijgende uitvaartkosten?

Ja, u kunt bij uw uitvaartverzekering kiezen voor de mogelijkheid van indexatie of optieclausule. Kiest u voor indexatie, dan wordt uw premiebedrag jaarlijks verhoogd met een bepaald percentage.  Zo weet u zeker dat u bij uw overlijden voldoende geld voor de begrafenis wordt uitgekeerd.

U kunt ook kiezen voor de optieclausule. U krijgt dan de mogelijkheid om eens in de drie tot vijf jaar een extra bedrag te storten, zodat  het verzekerde kapitaal nog steeds voldoende is. Neem contact op met Univé voor meer informatie.

Waarom onze uitvaartverzekering?

Nu al geregeld voor later

Een verzekering die aansluit bij uw wensen

Geen verrassingen voor nabestaanden

Als ik later besluit me te laten cremeren, kan ik dat dan nog wijzigen?

Ja, u hoeft nu zelfs nog geen enkele keuze te maken, als u dat niet wilt. U kunt uw keuze ook op een ander moment maken. Let u er wel op dat u – of uw nabestaanden - het verschil zelf moet(en) bijbetalen als het verzekerde kapitaal lager is dan de kosten van de door u gewenste uitvaart. 

Heeft u nog geen keuze gemaakt, dan kunnen uw nabestaanden met de uitvaartondernemer bepalen hoe de uitvaart eruit gaat zien. Neem contact op met Univé voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Klantenservice

Wij helpen je graag

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Persoonlijk advies

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen

​​​​De vijf meestgestelde vragen over de uitvaartverzekering.​​

Ja, u hoeft nu zelfs nog geen enkele keuze te maken, als u dat niet wilt. U kunt uw keuze ook op een ander moment maken. Let u er wel op dat u – of uw nabestaanden - het verschil zelf moet(en) bijbetalen als het verzekerde kapitaal lager is dan de kosten van de door u gewenste uitvaart. Heeft u nog geen keuze gemaakt, dan kunnen uw nabestaanden met de uitvaartondernemer bepalen hoe de uitvaart eruit gaat zien. Neem contact op met Univé voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Univé heeft geen eigen uitvaartverzekering. U kunt via uw Univé-winkel een uitvaartverzekering van bijvoorbeeld Monuta afsluiten. Wilt u advies over welke uitvaartverzekering het beste bij uw wensen past? Neem dan contact op met de Univé-adviseur bij u in de buurt.

Voor de uitkering uit de uitvaartverzekering kunt u het beste contact opnemen met uw uitvaartondernemer of de Univé-winkel die op uw polis staat vermeld. Zij kunnen u precies vertellen welke documenten nodig zijn om het verzekerde kapitaal zo snel mogelijk aan u uit te kunnen keren. Neem contact op met Univé voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Als u veel spaargeld heeft, kan een uitvaartverzekering fiscaal aantrekkelijk zijn. Als u geld spaart voor een uitvaartverzekering kunt u namelijk aanspraak maken op een vrijstelling voor vermogensbelasting, waardoor u dus minder belasting hoeft te betalen.

Bij overlijden wordt uitgekeerd aan degene(n) die op de polis als begunstigde staat of staan vermeld. Indien in het testament iemand anders staat vermeld, keren wij toch uit aan de begunstigde conform de polis. De standaard begunstiging op de polis is: 1. de verzekeringnemer 2. de echtgeno(o)t(e) van de verzekeringnemer 3. de kinderen van de verzekeringnemer 4. de wettige erfgenamen van de verzekeringnemer. Indien u wilt dat iemand anders de uitkering ontvangt, kunt u dit via uw Univé-winkel bij ons aangeven.

Alle veelgestelde vragen