Ga naar inhoud

Uitvaartverzekering

Uw uitvaart goed geregeld met de uitvaartverzekering van Univé.

Maak nu een afspraak

Uw uitvaart verzekeren

U kunt nu al regelen dat de kosten van uw uitvaart straks afgedekt zijn. Daarmee voorkomt u dat uw nabestaanden later voor een dure verrassing komen te staan. U geeft uw wensen aan en uw adviseur stelt de beste verzekering samen. U kunt kiezen uit twee varianten:

Aanvullende verzekeringen

U kunt de uitvaartverzekering naar wens uitbreiden met de volgende dekkingen:

Kan ik tussentijds het verzekerde bedrag verhogen in verband met stijgende uitvaartkosten?

Ja, u kunt bij uw uitvaartverzekering kiezen voor de mogelijkheid van indexatie of optieclausule. Kiest u voor indexatie, dan wordt uw premiebedrag jaarlijks verhoogd met een bepaald percentage.  Zo weet u zeker dat u bij uw overlijden voldoende geld voor de begrafenis wordt uitgekeerd.

U kunt ook kiezen voor de optieclausule. U krijgt dan de mogelijkheid om eens in de drie tot vijf jaar een extra bedrag te storten, zodat  het verzekerde kapitaal nog steeds voldoende is. Neem contact op met Univé voor meer informatie.

Waarom onze uitvaartverzekering?

Als ik later besluit me te laten cremeren, kan ik dat dan nog wijzigen?

Ja, u hoeft nu zelfs nog geen enkele keuze te maken, als u dat niet wilt. U kunt uw keuze ook op een ander moment maken. Let u er wel op dat u – of uw nabestaanden - het verschil zelf moet(en) bijbetalen als het verzekerde kapitaal lager is dan de kosten van de door u gewenste uitvaart. 

Heeft u nog geen keuze gemaakt, dan kunnen uw nabestaanden met de uitvaartondernemer bepalen hoe de uitvaart eruit gaat zien. Neem contact op met Univé voor meer informatie en een persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

​​​​De vijf meestgestelde vragen over de uitvaartverzekering.​​