Ga naar inhoud

Pechhulp op kenteken of naam: welke moet ik hebben?

Wil je pechhulp afsluiten voor je auto? Dan is het goed om te kijken welke variant het beste bij jouw persoonlijke situatie past. Er zijn namelijk twee verschillende soorten pechhulp: op naam en op kenteken. Wat is het verschil tussen de twee? En wat zijn de voor- en nadelen per soort?

Persoons- of kentekengebonden pechhulp: wat is het verschil?

Sluit je pechhulp persoonsgebonden af? Dan geldt de dekking voor één specifieke persoon. Deze persoon krijgt altijd hulp bij pech, ook al rijdt die op dat moment in een andere auto.

Pechhulp op kenteken betekent dat de verzekering geldt voor één specifieke auto. Deze auto wordt altijd geholpen en gerepareerd bij pech. Dit geldt ook als er iemand anders in de auto rijdt dan de eigenaar op het moment van pech.

Voor- en nadelen van persoonsgebonden en kentekengebonden pechhulp

Om te bepalen welke pechhulp dekking het beste bij jou past, is het fijn om te weten wat de voor- en nadelen zijn per soort. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Voor- en nadelen van persoonsgebonden pechhulp

✓ Jij krijgt altijd hulp bij pech, ook al rijd je in een andere auto.

✓ Ook geldig voor andere voertuigen, zoals motor en camper.

X Als iemand anders in je auto rijdt, dan heb je geen pechhulp.

X Niet handig als je je auto vaak uitleent of deelt met anderen.

Voor- en nadelen van kentekengebonden pechhulp

✓ De pechhulp dekking kan door meerdere personen gebruikt worden.

✓ Handig voor als je je auto vaak uitleent of deelt met anderen.

X  Je krijgt geen pechhulp als je in een andere auto rijdt (tenzij die auto is verzekerd met pechhulp op kenteken).

X Heb je meerdere auto's of voertuigen? Dan moet je meerdere pechhulp dekkingen afsluiten.

Welke pechhulp kan ik beter nemen?

Welke soort pechhulp het beste bij jou past, hangt helemaal af van jouw situatie en wensen. Heb je bijvoorbeeld meerdere voertuigen voor de deur staan, zoals een auto en een motor? Of rij je vaak in auto's van anderen? Dan kan het handiger zijn om pechhulp persoonsgebonden af te sluiten. Je hoeft dan niet per voertuig een aparte pechhulp verzekering af te sluiten. Ook stap je altijd goed verzekerd in andermans auto's of voertuigen.

Rijden er vaak andere mensen in jouw auto? Zoals je partner of kinderen? Dan kan het handiger zijn om pechhulp op kenteken af te sluiten. Zo is iedereen die in jouw auto rijdt altijd verzekerd van pechhulp. Daarnaast weet je zeker dat je auto altijd gerepareerd wordt bij pech.

Pechhulp bij Univé: kentekengebonden

Bij Univé sluit je pechhulp kentekengebonden af. Dit betekent dat de verzekering gekoppeld is aan het kenteken van de verzekerde auto.

Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland

Wij bieden twee verschillende soorten pechhulp aan bij Univé: Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland. Met Pechhulp Binnenland krijg je altijd binnen 35 minuten hulp bij pech overal in Nederland en je eigen woonplaats. Je sluit de dekking al af vanaf € 3,98 per maand. Met Pechhulp Buitenland ga je zorgeloos op reis. Je krijgt namelijk hulp bij autopech in alle landen die op de groene kaart staan. Pechhulp Buitenland sluit je al af vanaf € 3,05 per maand.

Liever pechhulp in binnen- én buitenland? Beide dekkingen sluit je al af vanaf € 7,03 per maand.

Bereken je premie

Lees meer over pechhulp: