Ga naar inhoud

Pechhulp vergelijken

Je bent lekker aan het rijden, maar ineens merk je dat de auto schokt en het stuur naar één kant trekt. De band van je auto is lek. Dat is balen. In zo’n geval is het fijn als je professionele hulp krijgt. Zo kun je snel weer doorrijden. Met pechhulp, een aanvullende dekking bij de autoverzekering, kun je altijd rekenen op hulp bij pech. Vaak zijn er verschillende soorten pechhulp die je kunt afsluiten. Wij vertellen je meer over de pechhulp opties bij Univé en waar je allemaal op moet letten bij het vergelijken van pechhulp dekkingen.

Voorwaarden pechhulp: waar moet ik op letten?

Overweeg je pechhulp af te sluiten? Bekijk dan goed in de voorwaarden hoe het zit met vervangend vervoer, pechhulp in eigen woonplaats en vergoedingen voor hotelovernachtingen. Check ook of de pechhulp persoons- of kentekengebonden is. Hieronder vind je per onderdeel uitleg over wat het is en waarom het belangrijk is.

Stel: je hebt autopech en jouw auto kan niet direct ter plekke gerepareerd worden. Jouw auto wordt daarom vervoerd naar een garage. Zij kunnen vervolgens de auto niet binnen een paar dagen werkend krijgen. In dat geval is het fijn als je een leenauto mee kunt krijgen. Oftewel, vervangend vervoer. Om bijvoorbeeld naar je werk te kunnen blijven rijden. Of in het buitenland je reis voort te kunnen zetten. Ben je dus pechhulp dekkingen aan het vergelijken? Bekijk dan goed of vervangend vervoer inbegrepen is. Dit voorkomt veel kosten en gedoe.

Wist je dat de helft van alle autopech in de eigen woonplaats gebeurt? En één derde zelfs nog voor de deur? Pechhulp is dus niet alleen handig voor onderweg, maar ook voor dichtbij huis. Bekijk goed of pech in je eigen woonplaats inbegrepen is bij de dekking. Zo stap je altijd zorgeloos de auto in.

Heb je autopech in het buitenland? Soms kan de auto niet direct ter plekke gerepareerd worden. Dan gaat de auto naar een garage. Het kan zijn dat de auto daar niet gelijk gemaakt kan worden. Of dat jouw auto pech krijgt buiten de openingstijden van de garage. Midden in de nacht bijvoorbeeld. Dan is de kans groot dat je ergens in de buurt moet overnachten. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Bekijk dus goed of de kosten voor overnachtingen door pech vergoed worden. En ook hoeveel nachten inbegrepen zijn bij de dekking.

Pechhulp dekking kan persoons- of kentekengebonden zijn. Is je pechhulp persoonsgebonden? Dan ben je ook verzekerd voor pechhulp als je in een andere auto rijdt. Is de pechhulp dekking kentekengebonden? Dan wordt de auto bij pech altijd gerepareerd. Ook al rijdt je partner, zoon of buurvrouw op dat moment in jouw auto. Welke vorm van pechhulp het beste bij jou past, is afhankelijk van jouw situatie.

Bij Univé is vervangend vervoer, hotelovernachtingen en pechhulp in je eigen woonplaats goed geregeld. Meer informatie hierover vind je terug in onze voorwaarden. Of bekijk de dekkingen van Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland.

Goed om te weten: bij Univé is pechhulp altijd kentekengebonden.

Pechhulp dekkingen bij Univé

Bij ons kun je kiezen uit 2 verschillende soorten pechhulp: Pechhulp Binnenland en Pechhulp Buitenland. Bij Pechhulp Binnenland is pech in Nederland en jouw eigen woonplaats verzekerd. Kies je voor Pechhulp Buitenland? Dan krijg je hulp in alle landen die op de groene kaart staan. Let op: met alleen de dekking Pechhulp Buitenland ben je niet verzekerd voor pech in Nederland.  

Je kunt er ook voor kiezen om zowel Pechhulp Binnen- als Buitenland bij te sluiten. Dan ben je verzekerd van hulp bij pech in Nederland en in Europa.

Wat kost Pechhulp bij Univé?

Bij Univé sluit je voordelig Pechhulp af. Zo ben je vanaf € 3,98 per maand al verzekerd voor Pechhulp Binnenland. Wil je ook zeker zijn van hulp bij autopech in het buitenland? Beide dekkingen heb je al vanaf € 7,03 per maand.

Bereken je premie