Ga naar inhoud

Elkaar helpen zit in het DNA van Univé

Samen risico’s voorkomen. En als er toch iets misgaat, de gevolgen zoveel mogelijk beperken. Stichting Univé Buurtfonds ondersteunt daarom projecten en activiteiten die daar écht aan bijdragen. Bij jou in de buurt. Kleinschalig. Maar wel met een blijvend effect.

Heb jij een briljant idee waarmee jij je leefomgeving fijner of veiliger kan maken? Doe jij dit samen met je buren en kan iedereen in jouw buurt hiervan profiteren? Kijk dan of wij je hierbij kunnen helpen.

Even kennismaken

Wij zijn Stichting Univé Buurtfonds. Univé heeft ons in 2019 opgericht om lokale projecten door burgers te helpen ontwikkelen en gemeenschapszin te stimuleren. Onze gelden (ons budget) komt van giften en baten, onder andere van Univé. Wij willen helpen daar waar burgers dat het meest nodig hebben. Je hoeft hier geen Univé-lid voor te zijn. Het is juist de bedoeling dat de hele omgeving beter wordt van de projecten die wij steunen.

Waarom Univé Buurtfonds?

Wij ondersteunen lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving écht fijner en veiliger maken. Die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen in de omgeving profiteert. Wij helpen met advies, een financiële bijdrage of praktische ondersteuning. En omdat wij zo'n 100 winkels hebben door heel Nederland, kennen wij de lokale omstandigheden goed. Maar het allerbelangrijkste: wij hebben geen dure organisatie. Bijna ons hele budget gaat daarom naar de projecten die wij ondersteunen.

Het bestuur

Onze werkwijze

Wij bekijken iedere projectaanvraag heel zorgvuldig. Past jouw project bij onze voorwaarden? Maakt jouw project de leefomgeving echt fijner of veiliger? En mag echt iedereen meedoen? Belangrijk is ook dat jij zelf zeker 25% van het totaalbedrag bij elkaar weet te krijgen.

Wij komen één keer per maand bij elkaar. Dan bespreken we de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Houd daarom rekening met een doorlooptijd van ongeveer 3 maanden voor je onze beslissing hoort. 

Vragen? Of liever persoonlijk contact?

Stuur ons een mailtje met jouw vraag en je contactgegevens via univebuurtfonds@unive.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

Meer informatie over Univé Buurtfonds

De stichting is een ANBI, een algemeen nut beogende instelling, en heeft dus, net als Univé zelf, geen winstoogmerk. Lees gerust ons beleidsplan, ons jaarverslag 2022 onze akte van oprichting of het formulier publicatieplicht ANBI vermogensfondsen. 

Stichting Univé Buurtfonds
RSIN-nummer 8605.15.400
Hanzeplein 1
8017 JC Zwolle