Ga naar inhoud

Elkaar helpen zit in het DNA van Univé

Samen risico’s voorkomen. En als er toch iets misgaat, de gevolgen zoveel mogelijk beperken. Stichting Univé Buurtfonds ondersteunt daarom projecten en activiteiten die daar écht aan bijdragen. Bij jou in de buurt. Kleinschalig. Maar wel met een blijvend effect.

Heb jij een briljant idee waarmee jij je leefomgeving fijner of veiliger kan maken? Doe jij dit samen met je buren en kan iedereen in jouw buurt hiervan profiteren? Kijk dan of wij je hierbij kunnen helpen.

Even kennismaken

Wij zijn Stichting Univé Buurtfonds. Univé heeft ons in 2019 opgericht om lokale projecten door burgers te helpen ontwikkelen en gemeenschapszin te stimuleren. Onze gelden (ons budget) komt van giften en baten, onder andere van Univé. Wij willen helpen daar waar burgers dat het meest nodig hebben. Je hoeft hier geen Univé-lid voor te zijn. Het is juist de bedoeling dat de hele omgeving beter wordt van de projecten die wij steunen.

Waarom Univé Buurtfonds?

Wij ondersteunen lokale, kleinschalige projecten die de leefomgeving écht fijner en veiliger maken. Die zorgen voor een verbetering voor de lange termijn en waarvan iedereen in de omgeving profiteert. Wij helpen met advies, een financiële bijdrage of praktische ondersteuning. En omdat wij zo'n 100 winkels hebben door heel Nederland, kennen wij de lokale omstandigheden goed. Maar het allerbelangrijkste: wij hebben geen dure organisatie. Bijna ons hele budget gaat daarom naar de projecten die wij ondersteunen.

Ria de Jong

Coöperatie Univé

  Ria werkt bij Team Merk & Marketingcommunicatie van Coöperatie Univé en is penningmeester voor Buurtfonds. “Ik vind het geweldig dat Buurtfonds met haar donaties de verbinding in de buurt helpt te vergroten.”

  Sandra IJsselmuiden – de Wit

  Ledenraad Univé

   Sandra is Ledenraadslid van Coöperatie Univé en secretaris voor Buurtfonds. “Met het Buurtfonds bevestigt Univé maar weer eens de coöperatieve gedachte; gelden komen via mooie initiatieven ten goede aan de leden of zelfs niet-leden.”

   Dennis Teijgeler

   Regionale Univé’s

    Dennis is bestuursvoorzitter van Univé Het Groene Hart en voorzitter van het bestuur van Buurtfonds. “Het is heel mooi dat Univé via Buurtfonds geld kan teruggeven aan de gemeenschap en dat mensen daar écht door geholpen worden.”

    Onze werkwijze

    Wij bekijken iedere projectaanvraag heel zorgvuldig. Past jouw project bij onze voorwaarden? Maakt jouw project de leefomgeving echt fijner of veiliger? En mag echt iedereen meedoen? Belangrijk is ook dat jij zelf zeker 25% van het totaalbedrag bij elkaar weet te krijgen.

    Wij komen één keer per maand bij elkaar. Dan bespreken we de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Houd daarom rekening met een doorlooptijd van ongeveer 3 maanden voor je onze beslissing hoort. 

    Vragen? Of liever persoonlijk contact?

    Stuur ons een mailtje met jouw vraag en je contactgegevens via univebuurtfonds@unive.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk telefonisch contact met je op.

    Meer informatie over Univé Buurtfonds

    De stichting is een ANBI, een algemeen nut beogende instelling, en heeft dus, net als Univé zelf, geen winstoogmerk. Lees gerust ons beleidsplan, ons jaarverslag 2021 onze akte van oprichting of het formulier publicatieplicht ANBI vermogensfondsen. 

    Stichting Univé Buurtfonds
    RSIN-nummer 8605.15.400
    Hanzeplein 1
    8017 JC Zwolle