Nieuwe locatie van het 'Brand-komt-bij-u-thuis' Huis

Nieuwe locatie belevingswoning

Eind maart 2019 is de ‘Belevingswoning’ geopend door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De Belevingswoning is een ‘echte’ tijdelijk leegstaande woning waar bezoekers spelenderwijs leren wat ze moeten doen als hun woning in brand staat. Dit wordt gedaan door informatie te verstrekken die de bezoekers zelf zo veel mogelijk moeten ontdekken. De tips en trucs worden meegegeven in de vorm van een beleving die alle zintuigen aanspreekt. De woning heeft vanaf vrijdag 15 november 2019 een nieuwe locatie.

De locatie van de Belevingswoning wisselt elke twee tot drie maanden. U kunt de woning van 15 november 2019 t/m 31 januari 2020 terugvinden aan de Ereprijsstraat 8a in Rotterdam (Hillegersberg-Schiebroek). Gedurende deze periode is het 'Brand-komt-bij-u-thuis' Huis elke woensdag en donderdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur. 

Op donderdag 28 november 2019 zijn de adviseurs van Univé Zuid-Holland aanwezig in deze woning. Zij geven u een rondleiding en kunnen het gesprek met u aangaan wat betreft brandpreventie. Na afloop krijgt u een kleine goodiebag mee (op=op). 

De Belevingswoning is voor iedereen geopend, dus u bent van harte welkom om een kijkje te nemen. Wilt u meer weten over dit initiatief? Lees dan verder op de website van de VRR: www.rijnmondveilig.nl/belevingswoning-vrr