Stichting Jeugdfestival

​“De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft”. Niets is minder waar volgens de organisatoren van Stichting Jeugdfestival. Al meer dan 50 jaar toveren zij een lach op de gezichten van vele kinderen in Berkel en Rodenrijs. Meer dan 600 kinderen tussen 4 en 12 jaar oud, ouders en begeleiders bezoeken jaarlijks dit gratis driedaagse evenement wat mede dankzij de tomeloze inzet van vele vrijwilligers mogelijk wordt gemaakt.

​Ook dit jaar konden de kinderen van 26 t/m 28 augustus hun hart ophalen met diverse activiteiten variërend van spel en theater tot creatieve en leerzame activiteiten gericht op het thema 112. Zo waren diverse hulpverleners als de brandweer, ambulance en politie aanwezig. Jong geleerd, oud gedaan, dus ook Univé Zuid-Holland wilde graag de kinderen wat preventievoorlichting geven middels een kleurplaat gekoppeld aan een kleurwedstrijd.

Om de toegang kosteloos te houden is Stichting Jeugdfestival afhankelijk van sponsoren die dit initiatief willen ondersteunen. Daartoe zocht Stichting Jeugdfestival contact met Stichting Samen Schenken. Het gehele jaar door ontvangt Stichting Jeugdfestival diverse goederen van allerlei sponsoren. Om deze goederen te vervoeren vroeg Stichting Jeugdfestival een donatie aan bij Stichting Samen Schenken zodat zij een aanhangwagen konden aanschaffen. Univé Zuid-Holland ziet de absolute meerwaarde van het werk dat Stichting Jeugdfestival al jaren levert en keurde de aanvraag goed. De donatie werd symbolisch overhandigd door Johan Verboom (ledenraad Univé Zuid-Holland) en Bianca de Mik (Marketing Coördinator) aan Bianca en Cor Hansink (Bestuur Stichting Jeugdfestival).

 

Andere berichten

Ga naar overzicht