Actueel nieuws van Univé

Doe de gratis Zorgcheck

Past uw zorgverzekering nog bij u?

Heeft u persoonlijk advies over uw zorgverzekering nodig? Onze gratis Zorgcheck van 45 minuten kan u helpen de juiste keuze te maken. Tijdens de Zorgcheck vraagt onze adviseur naar uw situatie en wensen. De adviseur gaat vervolgens na welke zorgverzekering het beste bij u past én of u nog financieel voordeel kunt behalen. Zo gaat u met een gerust en zeker gevoel 2020 in.

Nieuwe locatie belevingswoning
Nieuwe locatie van het 'Brand-komt-bij-u-thuis' Huis

Eind maart 2019 is de ‘Belevingswoning’ geopend door de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. De Belevingswoning is een ‘echte’ tijdelijk leegstaande woning waar bezoekers spelenderwijs leren wat ze moeten doen als hun woning in brand staat. Dit wordt gedaan door informatie te verstrekken die de bezoekers zelf zo veel mogelijk moeten ontdekken. De tips en trucs worden meegegeven in de vorm van een beleving die alle zintuigen aanspreekt. De woning heeft vanaf vrijdag 15 november 2019 een nieuwe locatie.

Arbodienst of bedrijfsarts: het basiscontract
Arbodienst of bedrijfsarts: het basiscontract

Heeft u personeel in dienst? Dan heeft u waarschijnlijk al een overeenkomst geregeld met een arbodienst of bedrijfsarts. Heeft u dit nog niet geregeld of bent u hier niet van op de hoogte? Dan is onderstaande informatie belangrijk voor u om door te lezen.

De Startersdag in Alphen aan den Rijn
De Startersdag in Alphen aan den Rijn

Op 30 oktober 2019 werd de Startersdag in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn georganiseerd door Startersdagen.com. Tijdens dit evenement werden (pre)starters, doorgroeiers, ZZP’ers en startups geïnformeerd over het opzetten van een bedrijf en hoe ze deze succesvol kunnen laten (door)groeien. De zakelijke adviseurs van Univé Zuid-Holland waren ook aanwezig.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verplicht?
Pensioenakkoord 2019: verplichte AOV voor zzp'ers?

In juni 2019 hebben de regering, vakbonden en werkgevers een voorlopig akkoord bereikt over de verhoging van de AOW-leeftijd, de aanpassing van het pensioenstelsel en regelingen voor zzp'ers. In de Miljoenennota herhaalt het kabinet de maatregelen die zijn afgesproken in het Pensioenakkoord. Onderdeel van het recente pensioenakkoord is de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp’ers. Zelfstandigen zijn over het algemeen niet enthousiast. Zij vrezen voor onvoorziene kosten en willen duidelijkheid over de verdere invulling van deze verplichting. Stichting ZZP Nederland en Platform Zelfstandige Ondernemers pleiten voor een basisvoorziening voor alle werkenden, zodat zzp’ers zich vrijwillig kunnen bijverzekeren als zij dat wensen.

Voorkom brand in uw bedrijf
Voorkom brand in uw bedrijf

Ieder jaar ontstaat bij een groot aantal ondernemingen brand. Bij zeker één op de tien bedrijfsbranden is de oorzaak nalatigheid bij brandgevaarlijke werkzaamheden. Ook brandstichting en onveilig gebruik van de elektrische installatie zijn gangbare oorzaken van brand. Veel bedrijven die getroffen worden door een grote brand komen de gevolgen ervan niet te boven. Een goede brandverzekering is dus een must, maar het is nog beter om brand in uw bedrijfspand te voorkomen.

Oudere nieuwsberichten

Oktober 2019
30 oktober 2019
Preventievideo's op gebied van woningbrand met de brandweer

Samen met onze leden willen wij risico’s voorkomen, gevolgen beperken en pas als dat echt nodig is: Verzekeren! Uit een Google zoekwoordenanalyse is gebleken dat veel mensen informatie zoeken over onderwerpen als “Hoe om te gaan met een vlam in de pan?” en “Hoe moet ik een blusdeken gebruiken?”. Een aantal van deze veel gezochte vragen hebben we samen met de brandweer voor u beantwoord in vijf verschillende video's.

30 oktober 2019
Kloppen uw zakelijke verzekeringsgegevens nog?

Als ondernemer weet u als geen ander; ondernemen brengt kansen en risico’s met zich mee. Met die kansen zijn veel ondernemers elke dag bezig. Maar de bedrijfsrisico’s zijn vaak minder duidelijk in beeld. Het is belangrijk om uw risico’s goed te inventariseren om de continuïteit van uw onderneming te waarborgen.

10 oktober 2019
De Univé NaZOOmeravond in Diergaarde Blijdorp

Op woensdag 2 oktober 2019 vond in Diergaarde Blijdorp de Univé NaZOOmeravond plaats. De dierentuin opende deze avond speciaal voor klanten van Univé Zuid-Holland, Zuid-Nederland en Leksprong haar poorten tot 20.00 uur. De entree van de Univé Nazoomeravond was slechts € 7,50 per persoon.

September 2019
26 september 2019
Gratis juridisch advies

Vraagt u zich ook wel eens af wat uw rechten zijn wanneer: • u een bestelling bij een webshop betaald heeft, maar deze nooit aangekomen is? • een buurman u aansprakelijk stelt voor de schade aan zijn auto? • u te maken krijgt met (dreigend) ontslag? Wij willen u graag helpen bij uw juridische kwestie. Daarom bieden wij u de mogelijkheid om uw vraagstuk gratis te bespreken met een jurist van Univé Rechtshulp.

11 september 2019
Bewuster omgaan met verkeersrisico’s dankzij 'Univé Helpt' in Naaldwijk en Gouda

Op vrijdag 20 september 2019 organiseerde Univé de landelijke actiedag 'Univé Helpt'. Het doel van deze dag was het bewustzijn van mensen over verkeersrisico’s vergroten. Met speciale aandacht voor apparatuurgebruik in het verkeer en het belang van het up-to-date houden van de verkeerskennis wilde Univé zo bijdragen aan meer verkeersveiligheid.

10 september 2019
Gratis hypotheekgesprek

Op zaterdag 5 oktober 2019 is het weer Open Huizen Dag. Gedurende deze dag kunt u woningen bezoeken die momenteel te koop staan zonder een afspraak te hoeven maken. Maar bent u al op de hoogte van welke woningen u precies kunt kopen? Wij kunnen u meer vertellen over uw mogelijkheden tijdens een gratis hypotheekgesprek in de vorm van een speeddate.