zorgverzekering 2022

Zorgverzekering 2022

Uw zorgverzekering 2022 regelen? Lees hier meer daarover. En heeft u nog geen zorgverzekering bij Univé? Meld u dan aan voor de ZorgPremie Alert om direct op de hoogte te zijn van de zorgpremie.

Aanmelden ZorgPremie Alert

Uw zorgverzekering 2022 kiezen

Bij Univé vinden we goede zorg voor een scherpe premie belangrijk. Dat blijft ook zo in 2022. Met onze zorgverzekering kunt u altijd terecht bij uw eigen huisarts. Welke van onze drie basisverzekeringen u ook kiest. 

De basisverzekering kunt u naar keuze uitbreiden. We hebben in 2021 drie aanvullende zorgverzekeringen en vier tandpakketten om uit te kiezen.

In 2021 heeft u al een zorgverzekering vanaf € 110,90 per maand.

Bereken uw zorgpremie 2021

Belangrijke data zorgverzekering 2022

De volgende data zijn belangrijk voor uw zorgpremie 2022:

  • 21 september 2021: Op Prinsjesdag maakt het kabinet haar plannen voor de zorgverzekering 2022 bekend.
  • 12 november 2021: De premie voor uw zorgverzekering is bekend. U ontvangt de premie van uw zorgverzekering voor 2022 
  • 31 december 2021: Dit is het laatste moment om uw zorgverzekering op te zeggen en over te stappen naar Univé. Als u bij Univé blijft, kunt uw basis- en of aanvullende verzekering nog wijzigen tot en met 31 januari 2022.
  • 31 januari 2022: Op deze dag moet u een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten. Ook uw aanvullende zorgverzekering moet op 31 januari afgesloten zijn.  

ZorgPremie Alert 2022

Wilt u als eerste op de hoogte zijn? Vul dan hier onze ZorgPremie Alert in. U bent dan direct op de hoogte van de nieuwe zorgpremie 2022.

Heeft u al een zorgverzekering bij Univé? Dan ontvangt u automatisch op 12 november ons nieuwe aanbod voor de zorgverzekering 2022.

 

Wat betekent de zorgverzekering 2022 voor uw portemonnee?

Wat de zorgpremie 2022 gaat worden is nog niet bekend. Dat hangt mede af van de kabinetsplannen en afspraken die Univé maakt met de zorgverleners.

Basisverzekering 2022

Op Prinsjesdag maakt het kabinet bekend welke vergoedingen er in 2022 in de basisverzekering zitten. Op 12 november is de premie voor basisverzekering bekend. U kunt tot en met 31 december 2021 uw huidige zorgverzekering opzeggen. En u moet uiterlijk 31 januari 2022 een nieuwe zorgverzekering hebben afgesloten. Die gaat dan met terugwerkende kracht in per 1 januari 2022.

 

Aanvullende verzekering 2022

Wilt u een aanvullende verzekering bij uw basisverzekering afsluiten of wilt u uw lopende aanvullende verzekering aanpassen? Dit kunt u uiterlijk tot 31 januari van het lopende kalenderjaar aan ons doorgeven. De wijziging gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari.  

Wilt u een aanvullende verzekering beëindigen? Dan moet u dit uiterlijk op 31 december aan ons doorgeven.

 

 

Eigen risico in 2022

Hoeveel het verplichte eigen risico in 2022 bedraagt wordt op Prinsjesdag bekend gemaakt. Het verplichte eigen risico 2021 bedraagt € 385,-.

Naast het verplichte eigen-risico kunt u kiezen voor een vrijwillig eigen risico. U krijgt hierdoor een korting op uw zorgpremie 2022. 

uw zorgverzekering kiezen

Uw zorgverzekering kiezen

Welke zorgverzekering past het beste bij u?
Onze keuzehulp bij uw zorgverzekering
Welke basisverzekering past bij uw situatie? En welke aanvullende verzekering is het meest passend? Moet ik de tandartskosten mee verzekeren? Wij begrijpen dat het kiezen van de juiste zorgverzekering best lastig is. Daarom helpt Univé u graag met de online ZorgCheck. Vul een aantal korte vragen in. En ontdek binnen 3 minuten welke zorgverzekering het beste bij u past.

Uw zorgverzekering goed geregeld?

Wilt u weten wat de zorgverzekering 2021 kost, bereken dan nu uw premie.

Bereken uw zorgpremie 2021

Meer over de zorgverzekering

teken
Blog Zorg
Wees alert: het is tekentijd

De zomer is eindelijk daar, het is warm en het gras staat op veel plekken hoog. En daar zijn teken dol op. Teken komen op allerlei plekken voor. In je eigen tuin, in parken, bossen en de duinen.

bruiloft
Blog Zorg
Tandongeval? Lisanne weet er helaas alles van

Je tanden breken bij een valpartij. Univé biedt er sinds 2018 een Tand Ongevallen verzekering voor en die blijkt populair. Want het komt vaker voor dan je denkt, zo blijkt uit het verhaal van Lisanne Smit-Gakes uit Zwolle.

Blog Zorg
Voorkom een burn-out met mindfulness

Steeds meer mensen hebben stressklachten door het thuiswerken. Voorkom dat het uitloopt op een burn-out met mindfulness

Bereken uw premie