Hoortoestellen - vergoedingen 2020

Bekijk hier uw vergoedingen voor hoortoestellen

In het vergoedingenoverzicht hieronder vindt u voor de basisverzekering Univé Zorg Select, Univé Zorg Geregeld en Univé Zorg Vrij polis plus voor de aanvullende zorgverzekering Aanvullend Goed, Beter en Best de maximale vergoeding voor het zorgbudget hulpmiddelen (bijvoorbeeld hoortoestellen).

Bereken uw zorgpremie

De vergoedingen voor hoortoestellen op een rij

  Basisverzekering Aanvullend Goed Aanvullend Beter Aanvullend Best
​Hoortoestellen en/of hoorhulpmiddelen Voor verzekerden vanaf 18 jaar geldt er een eigen bijdrage van 25% op de aanschafkosten

​€ 250,-
per jaar

via budget hulpmiddelen

€ 500,-
per jaar​

via budget hulpmiddelen

​Eigen risico (verplicht) ​€ 385,-    
​Premie per maand ​varieert ​€ 9,95 ​€ 23,95 ​​​€ 35,95

 

Bereken uw zorgpremie

Of kijk voor meer vergoedingen in de Vergoedingzoeker.

Vergoeding vanuit de basisverzekering

Als u vanuit uw basisverzekering een vergoeding krijgt, bedraagt die maximaal 75% van de aanschaf- of vervangingskosten van uw hoortoestel en hoorhulpmiddelen.

Vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekeringen Beter en Best hebben een budget voor hulpmiddelen. U kunt dit budget gebruiken voor de eigen bijdrage van uw gehoorapparaat of tinnitusmaskeerder die u uit de zorgverzekering vergoed krijgt. Daarnaast kunt u het budget ook gebruiken voor batterijen, losse oplaadbare batterijen en bijhorende opladers.

Gecontracteerde zorgaanbieders

Gaat u naar een gecontracteerde audicien? Dan hoeft u geen toestemming aan Univé te vragen en kunt u zonder doorverwijzing naar deze audicien. Die beoordeelt of u aan alle voorwaarden voldoet. Ook als uw hoortoestel gerepareerd of vervangen moet worden, kunt u hier terecht. Alle audiciens waarmee wij een contract hebben, vindt u online via de Zorgzoeker.

Gaat u naar een audicien waarmee wij geen contract hebben? Dan moet u vooraf toestemming aanvragen bij Univé voor de aanschaf, vervanging of reparatie van uw hoortoestel. 

Veelgestelde vragen

Lees de antwoorden op veelgestelde vragen over hoortoestellen.

Verzekeringsvoorwaarden

De informatie op deze pagina is een beknopte samenvatting van de voorwaarden en aanspraken zoals die beschreven zijn in de verzekeringsvoorwaarden van onze zorgverzekering. Heeft u zorg nodig? Dan raden wij u aan om vooraf deze verzekeringsvoorwaarden te raadplegen. De genoemde vergoedingen zijn maximale vergoedingen.