Ga naar inhoud

Restitutiepolis

Als u zich verdiept in een nieuwe zorgverzekering, bent u de term restitutie vast al tegengekomen. Maar wat is een restitutiepolis precies? Dat leest u hier.

Wat is restitutie precies? 

Restitutie betekent dat u een vergoeding krijgt voor de zorgkosten die u maakt bij de zorgverlener van uw keuze. In de meeste gevallen maakt de zorgverzekeraar de vergoeding rechtstreeks over aan de zorgverlener, die daarvoor wel aan bepaalde eisen moet voldoen. 

Het tegenovergestelde van een restitutiepolis is een naturapolis. Daarbij bepaalt uw zorgverzekeraar bij welke gecontracteerde zorgverlener u recht heeft op zorg. 

De restitutiepolis van Univé 

Univé Zorg Vrij is een restitutiepolis, daarmee geniet u van optimale vrijheid in de keuze van uw zorgverlener. Zolang de zorgverlener maar voldoet aan de eisen uit de verzekeringsvoorwaarden. U betaalt hier iets meer premie voor, maar u bepaalt zelf naar welk ziekenhuis u gaat. 

U krijgt in de meeste gevallen de nota volledig vergoed. Alleen onredelijk hoge bedragen vergoeden wij niet. Voor sommige zorg betaalt u wel uw (verplicht) eigen risico en/of een eigen bijdrage. 

Bereken uw premie