Premie zorgverzekering 2020

Belangrijke data zorgverzekering 2020

Bent u benieuwd wanneer de nieuwe zorgpremie van 2020 wordt bekendgemaakt? Of wanneer u van zorgverzekeraar kunt wisselen? Univé heeft hieronder voor u de belangrijkste data voor de zorgverzekering 2020 op een rijtje gezet.

Prinsjesdag 2019

Op Prinsjesdag, de derde dinsdag van september, maakt de regering o.a. de wijzigingen bekend van de basisverzekering 2020.

Bekendmaking zorgpremie 2020

In november wordt de premie van de nieuwe zorgverzekering (basisverzekering en aanvullende zorgverzekeringen) door de zorgverzekeraars bekendgemaakt. De zorgpremie voor volgend jaar is nu nog niet bekend. Die verwachten we in november. 

Schrijf u in voor de Zorgpremie Alert! Zodra de premie van 2020 bekend is, sturen wij u een bericht. Heeft u al een zorgverzekering bij Univé? Dan krijgt u automatisch een bericht van ons.

Direct inschrijven

Opzeggen zorgverzekering 2019

U heeft tot en met 31 december 2019 de tijd om uw huidige zorgverzekering op te zeggen. Dit geldt zowel voor de  basisverzekering  als een aanvullende zorgverzekering.

Wijzigen eigen risico zorgverzekering 2019

U kunt tot en met 31 december 2018 de hoogte van uw vrijwillig eigen risico wijzigen. Hoe hoger uw vrijwillig eigen risico, hoe lager de zorgpremie van uw basisverzekering.

Aanvullende verzekering

Wilt u een aanvullende verzekering bij uw basisverzekering afsluiten of wilt u uw lopende aanvullende verzekering aanpassen? Dit kunt u uiterlijk tot 31 januari van het lopende kalenderjaar aan ons doorgeven. De wijziging gaat met terugwerkende kracht in per 1 januari.  
Wilt u een aanvullende verzekering beëindigen? Dan moet u dit uiterlijk vóór 31 december aan ons doorgeven.

Overstappen van zorgverzekeraar

Heeft u uw zorgverzekering van 2019 vóór 1 januari 2020 opgezegd? Dan heeft u tot 1 februari 2020 de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.