Jongeren & zorgverzekering

Als je 18 bent geworden, moet je ineens je geldzaken zelf regelen. Inclusief je (verplichte) verzekeringen. Dus vraag je jezelf af: wat is de beste zorgverzekering voor jongeren? Is er een speciale jongeren-zorgverzekering? Wij helpen je graag op weg. 

Een jongeren-zorgverzekering bestaat niet
Iedere jongere in Nederland is vanaf 18 jaar verplicht om een eigen zorgverzekering af te sluiten. Een speciale jongeren-zorgverzekering is er niet. Kies daarom de zorgverzekering die het beste past bij jouw situatie en laat hem op de eerste dag van de maand na je 18e verjaardag ingaan. Doe je niets, dan wordt jouw huidige polis (verzekeringsovereenkomst) automatisch overgezet.

Zorgtoeslag
De kans bestaat dat je als jongere recht hebt op zorgtoeslag: een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid in de kosten van jouw zorgverzekering. De zorgtoeslag is afhankelijk van o.a. inkomen. Wil je weten of jij zorgtoeslag kan aanvragen? Lees dan de informatie over zorgtoeslag of bel 0800 0543.

 

Welke zorgverzekering als jongvolwassene?

Iedereen is anders en dat geldt ook voor de zorg die je wel of niet nodig hebt. Als jongvolwassene is dat vaak andere zorg dan wanneer je ouder bent. Gelukkig kan je een zorgverzekering helemaal naar wens samenstellen. Kies bij ons uit verschillende basisverzekeringen met een bijbehorende polis. Elke polis heeft zijn eigen voorwaarden. Sluit je bij Univé als jongere een zorgverzekering af? Dan vind je hieronder de belangrijke overeenkomsten.

Zorgverzekering voor jongeren

De basisverzekeringen verschillen ook onderling van elkaar. Bijvoorbeeld in de vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners:

  • Univé Zorg Select polis - Een goedkope zorgverzekering en 65% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Univé Zorg Geregeld polis – Een voordelige premie en 80% vergoeding bij niet-gecontracteerde zorgverleners.
  • Univé Zorg Vrij polis – Goed verzekerd met vrije zorgkeuze.

Wil je meer weten over de verschillen? Bekijk onze basisverzekeringen.

Aanvullende zorgverzekering voor jongeren

Sommige zorg wordt niet uit de basisverzekering vergoed. Maar misschien heb je deze zorg wel nodig. De kosten hiervoor kun je in bepaalde gevallen wel vergoed krijgen via een aanvullende verzekering. Je kunt kiezen voor onderstaande aanvullingen (voor iedereen, niet specifiek voor jongeren):

Zorgverzekering voor jongeren aanvragen

Als jongere die net 18 wordt, mag je nu overstappen en niet pas op 1 januari. Wil je als jongvolwassene een eigen zorgverzekering bij Univé? Regel dan eenvoudig je zorgverzekering online via Mijn Univé Zorg of kom langs in één van onze winkels. Je kunt ons ook bellen op 072 527 75 95.

Vraag zorgverzekering aan