Second opinion

Twijfelt u aan de diagnose of de behandeling van uw medisch specialist? En wilt u de mening van een tweede medisch specialist? Dan kan een second opinion uitkomst bieden. Dit betekent dat een tweede arts uw diagnose of behandeling opnieuw beoordeelt. Zo heeft u meer zekerheid.

Een second opinion mag altijd

U heeft als patiënt altijd recht op een second opinion. Die kan plaatsvinden vóór de behandeling, omdat u twijfels heeft over de voorgestelde behandeling. Maar ook tijdens de behandeling, omdat u niet tevreden bent met het resultaat.

Een second opinion aanvragen

Zo kunt u een second opinion bij Univé aanvragen.

  • Stuur een e-mail naar zorgbemiddelaar@univezorg.nl.
  • Vermeldt u daarin ook uw telefoonnummer, zodat wij telefonisch contact met u kunnen opnemen.
  • Of bel Univé Zorgadvies en Bemiddeling: 088 131 1617.
  • U kunt ons bereiken op werkdagen van 08:30 uur tot 17:00 uur.

Wij zoeken graag een snelle oplossing voor u.

Zo gaat een second opinion in zijn werk

  • Bespreek met uw behandelend arts of huisarts dat u een second opinion wilt aanvragen. Uw (huis)arts moet u hiervoor een verwijzing geven.
  • U stuurt ons een mail of belt met de Univé-zorgadviseur. Die vertelt u hoe u een second opinion regelt en zoekt voor u uit waar u het beste terechtkunt. U kunt dit ook met uw huidige behandelaar bepalen.
  • U maakt met de verwijzing een afspraak voor een second opinion.
  • Met het advies van de tweede medisch specialist gaat u vervolgens terug naar uw huidige behandelaar. Samen bespreekt u het advies. Uw huidige behandelaar bepaalt of hij het advies overneemt of niet. Komt u er samen niet uit? Neem dan contact op met onze zorgadviseurs.

Liever een andere behandelaar?

Met een second opinion blijft u onder behandeling bij uw huidige arts. Twijfelt u niet over de behandeling, maar wilt u eigenlijk een andere arts? Bijvoorbeeld omdat u vindt dat deze u niet goed informeert? Bel ook dan met onze zorgadviseurs. Wij bekijken dan of we voor u kunnen bemiddelen.

Vergoeding van second opinion

Wordt de second opinion uitgevoerd bij een ziekenhuis waarmee wij een contract hebben, dan vergoeden wij deze volledig. Controleer dit in de Zorgzoeker of vraag dit na bij de Univé-zorgadviseur. Omdat de vergoeding uit de basisverzekering komt, verrekenen wij de kosten eerst met uw eigen risico.
Gaat u naar een ziekenhuis dat niet in de Zorgzoeker staat? Houd er dan rekening mee dat u een deel van de kosten zelf betaalt.

Alle informatie over zorg vindt u via de startpagina van de zorgverzekering.​