Zorghotels

Stel, u moet worden opgenomen in het ziekenhuis voor een operatie. En na ontslag uit het ziekenhuis heeft u niemand die u kan verzorgen of kan helpen in de huishouding. Dan kunt u in een aantal gevallen verzorgd worden in een zorghotel.

Naar een zorghotel of herstellingsoord

Wilt u herstellen in een herstellingsoord of zorghotel? Dat kan in de volgende gevallen:

  • Uw behandelingen in het ziekenhuis of behandelcentrum zijn afgerond. Hierop aansluitend wilt u herstellen.
  • Uw mantelzorger is overbelast of is tijdelijk weggevallen. Er is geen andere opvang thuis mogelijk.
  • U moet herstellen van (mentale) overbelasting of een burn-out. Hierbij is een verwijzing nodig van huisarts of medisch specialist.

Wat wordt vergoed?

In de aanvullende zorgverzekering Aanvullend Goed, Beter en Best, het Gezin Pakket en het Vitaal Pakket is hiervoor een vergoeding opgenomen van maximaal € 100,- per dag, met een maximum totaalbedrag. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw pakket. U vindt de zorghotels en herstellingsoorden waarmee Univé een contact heeft eenvoudig online via Vergelijk en kies.
 Mogelijk bedragen de kosten van het verblijf in een zorghotel of herstellingsoord meer dan €100,- per dag. Het kan zijn dat u dan deze extra kosten zelf moet betalen.

Operatie en revalidatie in Duitsland

Moet u een knie- of heupoperatie ondergaan? Dan kunt u kiezen voor een arrangement in Duitsland of en arrangement in Spanje. In beide gevallen wordt u geopereerd en gaat u na ongeveer twee weken naar een revalidatiekliniek waar u een intensief persoonlijk revalidatieprogramma volgt. Uw partner kan u tegen een zeer geringe vergoeding vergezellen.