Uw thuisnetwerk en apparaten beveiligd

De meest voorkomende online risico’s komen van buiten uw thuisnetwerk. Digitale inbrekers proberen toegang te krijgen tot uw apparaten en persoonlijke gegevens via bijvoorbeeld phishing (lokken naar valse websites), hacking (digitaal inbreken) en andere methoden. Zo kunnen uw apparaten (bijvoorbeeld pc of smart-tv) of softwareprogramma’s niet meer werken. Of kan uw computer van buitenaf worden geblokkeerd. Univé helpt u om u zo goed mogelijk tegen deze risico’s te beschermen. Zodat u zorgeloos online kunt zijn. Gaat het toch mis? Dan krijgt u hulp van onze experts.

Beschermd met F-Secure SENSE

Ter bescherming van uw netwerk krijgt u van Univé daarom de F-Secure SENSE (in bruikleen): een slim apparaat dat de toegang tot uw thuisnetwerk en al uw aangesloten apparaten beveiligt tegen digitale inbrekers. Ongeveer vergelijkbaar met een alarminstallatie. Want de F-Secure SENSE is veel meer dan alleen een antiviruspakket.

  Anti-viruspakket Zorgeloos Online (F-Secure SENSE)
Blokkeert verbindingspogingen met firewall

V
Beschermt apparaten ook buiten uw thuisnetwerk V V
Browsing protection V V
Anti-virus V V
Anti-bot en anti-tracering - V
Blokkering op basis van gedrag - V
Apparaatherkenning - V
Bankierbescherming - V
Eén app om alle verbonden apparaten in huis te bewaken - V
Een altijd up-to-date, veilige router - V

In drie stappen beveiligd

Het werkt heel eenvoudig.

 1. U koppelt de SENSE aan uw bestaande modem of router.
 2. Vervolgens legt u een verbinding tussen de SENSE en alle apparaten met een internetverbinding die u wilt beschermen. Denk aan uw mobiele telefoon, uw tablet, laptop en pc, maar bijvoorbeeld ook uw spelcomputer, smart-tv, IP-camera en zelfs een slimme thermostaat als bijvoorbeeld TOON.
 3. U installeert de SENSE-app op alle apparaten (bv. mobiele telefoon, tablet, laptop of pc) die u wilt beschermen via een antivirusprogramma. Hiermee zijn die apparaten beveiligd, ook buitenshuis.

De F-Secure SENSE en de SENSE app worden automatisch geüpdatet. Daar heeft u dus geen omkijken naar. Meer over de installatie leest u verderop op deze pagina.

Op de hoogte met de F-Secure SENSE-app

Bij de F-Secure SENSE hoort een app. In deze app ontvangt u meldingen als de SENSE mogelijke risico’s (zoals virussen) heeft ontdekt. Of als de SENSE het verkeer naar een kwaadaardige site heeft geblokkeerd. U kiest zelf op welk apparaat u de meldingen wilt ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld uw mobiele telefoon of tablet zijn.

U ontvangt een melding wanneer een risico is gedetecteerd.
Tevens kunt u diverse instellingen beheren via de app.

Eenvoudige installatie

De installatie van de F-Secure SENSE is eenvoudig.

 • Download de SENSE-app en volg de stappen om uw SENSE te installeren.
 • Verbind al uw apparaten in huis met het nieuwe SENSE-netwerk en ‘vergeet’ uw oude wifi-netwerk op deze apparaten.
 • Download de SENSE-app op uw laptop, pc, tablet en mobiele telefoon voor directe antivirusbescherming.

Volg de instructies in de SENSE-app om een veilig netwerk te maken. Aansluitend kunt u uw apparaten met dit netwerk verbinden via WiFi of kabel. Lees hier de toelichting op de installatie  en de instelmogelijkheden.

Hulp bij installatie nodig?

Lukt het u ondanks de uitgebreide handleiding en de instructievideo niet om de F-Secure SENSE te installeren en in te stellen? Bel dan de SENSE-helpdesk (020 241 68 84). Daar krijgt u stap voor stap te horen hoe u goed beschermd en zorgeloos online kunt zijn.

SENSE-helpdesk bij installatie: 020 241 6884

Meer weten over veilig online?

Veilig online begint met bewustwording van de risico’s. Wanneer u goed nadenkt over de betrouwbaarheid van de websites die u bezoekt en de e-mails die u opent, kunt u al een hoop risico’s voorkomen.
Wilt u meer weten over wat u wel en niet moet doen om veilig online te zijn? Op de website www.veiliginternetten.nl, een initiatief van de Rijksoverheid, vindt u veel nuttige informatie over bijvoorbeeld:

 • tips voor veilig gedrag online en basisbeveiliging
 • diverse uitlegvideo’s
 • draadloos internet
 • social media
 • kinderen online.

Regelmatig back-ups maken

Om goed beschermd te zijn, raden we aan om regelmatig back-ups van uw computer, tablet of smartphone te maken. Ook hierover leest u meer op https://veiliginternetten.nl/themes/basisbeveiliging/back-up/.

Twijfel over veiligheid e-mail of website?

Cybercriminelen zijn tegenwoordig zo geraffineerd, dat onbetrouwbare websites en e-mails soms amper van echt te onderscheiden zijn. Ontvangt u een verdachte mail of wordt u doorgeleid naar een verdachte website? Neem ook dan gerust contact op met onze experts van de Helpdesk. Zij kijken met u mee en geven advies.

Univé Helpdesk: 0592 348 200
(ma-vr: 08:00 - 21:00, za: 10:00 - 18:00)