Hulp van onze experts bij online schade

Met SENSE beveiligt u de apparaten in uw thuisnetwerk tegen digitale aanvallen van buitenaf. Zodat u zorgeloos online kunt zijn. Maar toch blijven er altijd risico’s. Want criminelen ontwikkelen continu nieuwe methoden en dagelijks komen er nieuwe virussen bij. Als het dan ondanks alle beveiliging toch mis gaat, helpen onze experts u de gevolgen te beperken en waar mogelijk de schade te herstellen. Lukt dat niet, dan krijgt u een vergoeding van ons.

Telefonische helpdesk

Twijfel over veiligheid e-mail of website?

Cybercriminelen zijn tegenwoordig zo geraffineerd, dat onbetrouwbare websites en e-mails soms amper van echt te onderscheiden zijn. Ontvangt u een verdachte mail of wordt u doorgeleid naar een verdachte website? Neem ook dan gerust contact op met onze experts van de Helpdesk. Zij kijken met u mee en geven advies.

Hulp bij een incident

Is er ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch iets misgegaan? Neem dan zo snel mogelijk contact op:

Univé Helpdesk: 0592 348 200
(ma-vr: 08:00 - 21:00, za: 10:00 - 18:00)


Onze experts helpen u zo snel mogelijk om uw apparaten weer virusvrij en werkend te krijgen. Maar ook bij andere problemen die gerelateerd zijn aan virussen, malware of digitale fraude dient u zo spoedig mogelijk contact op te nemen. We helpen u dan de gevolgen van het cyberincident te beperken.

Ondersteuning op afstand

Onze telefonisch hulplijn is bereikbaar voor advies zodra u twijfelt of u te maken heeft met een concreet cyberrisico. Bijvoorbeeld als u een verdachte mail ontvangt of doorgeleid wordt naar een verdachte website.

Bij eenvoudige problemen kunnen onze experts volstaan met telefonische instructies. Hiermee bent u snel geholpen. En als het gaat om complexe problemen kan de expert met uw toestemming uw computer op afstand ‘overnemen’ en de schade herstellen. Hiervoor maakt de expert gebruik van het standaardprogramma TeamViewer. U installeert dit en geeft de expert toestemming om (eenmalig) de besturing van uw apparaat over te nemen. Daarna ziet u op uw beeldscherm hoe onze experts de noodzakelijke handelingen op afstand verrichten. Dat lukt in 95% van de gevallen en binnen een half uur.

Blijkt dat onze experts u onverhoopt toch niet op afstand kunnen helpen? Dan kunnen zij u doorverwijzen naar een expert bij u in de buurt. In dat geval krijgt u van Univé de kosten vergoed.

Juridisch verweer

Wij staan u bij als u aansprakelijk wordt gesteld omdat de daders in uw naam derden schade toebrengen.

Meer informatie

Wat precies wel en niet gedekt is met Zorgeloos Online leest u in de bijbehorende documenten.


Ook zorgeloos online met Univé?

Afsluiten