Ga naar inhoud

Mantelzorg

  Mantelzorg: Mezzo

  U zorgt voor een ander. Maar denkt u ook genoeg aan uzelf? Univé en Mezzo hebben de handen ineen geslagen en geven u informatie en advies over mantelzorg. Zo houdt u de regie in eigen hand en voorkomt u dat u overbelast raakt.

  Mezzo: voor mantelzorgers

  Mezzo komt op voor de belangen van mantelzorgers, organisaties die mantelzorgers ondersteunen en lokale en regionale organisaties die vrijwilligers in de zorg inzetten. Univé vindt net als Mezzo dat iedereen zelf mag kiezen of en op welke manier hij mensen wil steunen en verzorgen.

  Steunpunten Mantelzorg

  Overal in het land zijn lokale en regionale Steunpunten Mantelzorg te vinden die aangesloten zijn bij Mezzo. Deze organisaties geven informatie, advies en praktische steun bij u in de buurt. Zij kennen het aanbod van zorg- en hulpinstanties in uw omgeving. Bovendien kunt u er terecht voor een persoonlijk gesprek en worden er contactgroepen en cursussen voor mantelzorgers georganiseerd. Zoek een Steunpunt bij u in de buurt.

  Vrijwilligerszorg

  Vrijwilligers in de informele zorg kunnen de zorg deels van u overnemen. Denk hierbij aan vriendendiensten, buddyzorg, vrijwillige thuishulp of handen in huis. U leest alles over vrijwilligers in de informele zorg op de website van Mezzo.

  Mantelzorglijn van Mezzo

  Zorgt u voor een ander en heeft u vragen of behoefte aan ondersteuning? Of wilt u graag uw verhaal kwijt? Bekijk dan de veelgestelde vragen over mantelzorg van Mezzo. U kunt ook bellen met de Mantelzorglijn, via telefoonnummer (0900) 202 0496 (€ 0,10 p/m). De Mantelzorglijn is elke werkdag bereikbaar tussen 9:00 en 13:00 uur. Of stel uw vraag 24 uur per dag via het online vraagformulier. U krijgt binnen drie werkdagen een reactie.

  Mantelzorgtest: bent u overbelast?

  Met de mantelzorgtest ontdekt u in slechts vijf minuten in welke mate u belast bent door uw mantelzorgtaken. De test bestaat uit dertien vragen die u met 'ja'  of 'nee' kunt beantwoorden. Scoort u een zeven of hoger? Dat kan duiden op overbelasting. Praat er in dat geval over met mensen uit uw omgeving, uw huisarts, een Steunpunt mantelzorg bij u in de buurt of medewerkers van de mantelzorglijn.