Ga naar inhoud

Omzetplafonds

Elk jaar maken we samen met zorgverleners afspraken over de zorg. Bijvoorbeeld over hoeveel behandelingen een zorgverlener dat jaar zal uitvoeren. En tegen welk bedrag. Dit noemen we een omzetplafond. Door dit soort afspraken houden we de kosten van zorg in de hand. Dat is belangrijk voor uw premie. 

Omzetplafond bereikt?

Soms gaat een zorgverlener over het afgesproken bedrag heen. Hierdoor kan hij geen zorg meer leveren. En dat is natuurlijk vervelend. In de Zorgzoeker geven wij het per zorgverlener aan of er een omzetplafond bereikt is. U kunt dan terecht bij een andere zorgverlener bij u in de regio. 

In sommige gevallen kunt u wel nog steeds bij uw zorgverlener terecht. Die uitzonderingen vindt u hieronder.

Uitzonderingen

  • Als u met spoed behandeld moet worden.
  • Als u al met een behandeling bent begonnen.
  • Als uw pasgeboren kind zorg nodig heeft.
  • Als u zwanger bent.
  • Als u Univé Zorg Vrij heeft afgesloten. Dit geldt niet voor Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en verpleging en verzorging (wijkverpleging). Daar kan wel sprake zijn van een omzetplafond, ook bij de Univé Zorg Vrij polis. Voor alle andere zorg geldt geen omzetplafond.

Wachten of naar een andere zorgverlener?

Heeft u niet met spoed een behandeling nodig? En wilt u wel graag door uw vertrouwde zorgverlener geholpen worden? Dan kunt u wachten totdat deze weer plaats voor u heeft.