Ga naar inhoud

VvE-hulp van Univé

Als appartementeigenaar onderhoudt u graag uw woning om schade te voorkomen en de waarde te behouden. Daarom is het belangrijk om samen met al uw buren alles rondom de Vereniging van Eigenaren (VvE) goed te regelen. VvE-hulp van Univé maakt het u gemakkelijk.

Lees alles over VvE-hulp

Dit biedt VvE-hulp van Univé

Een compleet VvE-pakket met:

De wettelijk verplichte verzekeringen

Extra zekerheid met aanvullende verzekeringen

Diensten voor onderhoud van het pand

Alles geregeld via één aanspreekpunt

Doe de VvE-check of bereken uw premie

Wilt u weten wat VvE-hulp van Univé voor u kan betekenen? Doe dan eerst de VvE-check.

Gebruik de VvE-check

Beantwoord 6 vragen en ....

 • krijg online inzicht in de status van uw Vereniging van Eigenaren,
 • ontvang advies voor uw specifieke situatie en
 • bereken direct online de kosten voor uw Vereniging van Eigenaren.

Doe de VvE-check

Lees meer

Bereken zelf de premie

Dat kan eenvoudig online:

 • kies uit de verzekeringen en diensten voor uw VvE,
 • stel zelf het pakket voor uw VvE samen en
 • deel de offerte met uw buren.

Bereken uw premie

Lees meer

Vragen of interesse in VvE-hulp?

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08:30 uur - 21:00 uur
Zaterdag: 08:30 uur - 17:00 uur

Stuur een e-mail

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over Verenigingen van Eigenaren (VvE)

De VvE moet voldoen aan een aantal verplichtingen, waaronder:

 • De VvE moet ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel.
 • Er moet een bestuur of bestuurder zijn.
 • Er dient minimaal één ledenvergadering per jaar plaats te vinden.
 • De VvE moet beschikken over een reservefonds.
 • Er dient een begroting te zijn die voor het komende boekjaar is opgesteld.

Het is wettelijk verplicht om een VvE in te schrijven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Niet inschrijven is een overtreding, waardoor de VvE een boete riskeert met een maximale hoogte van €19.500,-. Kijk voor meer informatie over de inschrijving op www.kvk.nl.

De VvE is aansprakelijk voor alle schade of letsel aan derden die veroorzaakt is door het gebouw. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een storm of door achterstallig onderhoud of nalatigheid. De VvE, en daarmee alle eigenaren, is dan verantwoordelijk voor de schade aan de tegenpartij.

Naast aansprakelijkheid van het gebouw zijn de bestuurders ook aansprakelijk voor de bestuurshandelingen. Als deze handelingen niet goed worden uitgevoerd, kan het bestuur persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Als het bestuur dit risico niet verzekerd heeft dan kunnen fouten dus ernstige financiële gevolgen hebben voor hun privé vermogen.

Een groot deel van alle VvE's in Nederland is niet actief. Dit worden slapende of stille VvE’s genoemd. Een VvE wordt slapend of stil genoemd als er bijvoorbeeld geen jaarlijkse vergaderingen plaatsvinden of als er geen bestuurder is aangesteld. Ook is een VvE slapend als er geen geld voor onderhoud opzij wordt gezet. Collectief onderhoud helpt de kwaliteit van het pand te behouden en voorkomt dat de kwaliteit van de verschillende appartementen enorm gaat verschillen. Dit kan van invloed zijn op de waarde en het wooncomfort van het gebouw en de individuele appartementen. Daarom is het dus belangrijk dat uw VvE op orde is.

De Algemene Ledenvergadering (ALV) is het belangrijkste orgaan binnen de VvE. Zo geeft de vergadering machtiging aan het bestuur om bijvoorbeeld bepaalde uitgaven te doen. Maar ook neemt zij besluiten over het onderhoud, de begroting en de jaarrekening. De vergadering vindt minimaal één keer per jaar plaats. Alle leden van de VvE hebben toegang tot deze vergadering.

Kascommissie
Elke VvE heeft een kascommissie. Deze commissie controleert de jaarstukken die door het bestuur zijn opgemaakt en geven daar wel of geen toestemming voor. De kascommissie wordt benoemd in de Algemene Ledenvergadering.

Alle veelgestelde vragen