Inventarisverzekering

Verzeker de inventaris en voorraden van uw bedrijf met de Inventarisverzekering van Univé. Direct online af te sluiten voor zzp’ers

Bereken uw premie

Zorgeloos ondernemen: uw inventaris goed verzekerd

Uw inventaris en voorraden zijn onmisbaar voor uw bedrijf. Kies daarom voor financiële zekerheid en verzeker deze roerende zaken met de Inventarisverzekering van Univé. Dan bent u goed verzekerd bij schade door bijvoorbeeld extreme weersomstandigheden, brand, diefstal of vandalisme. Zo kunt u zorgeloos ondernemen.

Met een inventarisverzekering goed verzekerd tegen schade aan inventaris en voorraad

Inventarisverzekering

Dekt schade aan uw inventaris en voorraad
Zzp'er? Sluit direct online af
De Inventarisverzekering van Univé biedt ondernemers financiële zekerheid. Uw inventaris en voorraden zijn standaard verzekerd tegen vervangingswaarde, ook de inventaris buiten uw verzekerde gebouw. Als zzp’er kunt u online direct een Inventarisverzekering afsluiten voor uw inventaris en voorraden.
 • Direct online afsluiten
 • Vanaf € 3,43 per maand
 • Keuze uit 3 verzekerde bedragen

De voordelen van de Univé Inventarisverzekering

U kiest zelf wat u wel en niet verzekert

U kiest zelf voor welk bedrag u verzekerd wilt zijn

Tot 10% pakketkorting

Inventaris en roerende zaken buiten uw gebouw

Heeft u inventaris of roerende zaken buiten het gebouw dat u verzekerd heeft? Lees hieronder hoe u dan verzekerd bent. In alle gevallen krijgt u maximaal € 10.000 per gebeurtenis vergoed.

Op het terrein van het opgegeven adres

Als uw inventaris of roerende zaken op het terrein van het door u opgegeven adres staan, bent u verzekerd bij brand en bij een gewelddadige beroving, afpersing of poging daartoe. Verder bent u bij storm verzekerd voor schade aan lichtreclame of uithangborden.

Elders in Nederland buiten uw gebouw

Wanneer uw inventaris of roerende zaken zich ergens anders in Nederland buiten uw gebouw bevinden, bent u maximaal 3 maanden verzekerd. U bent dan verzekerd bij schade door brand, gewelddadige beroving en afpersing of poging daartoe.

Buiten Nederland

Buiten Nederland zijn uw spullen alleen verzekerd bij schade voor brand, voor een periode van maximaal 3 maanden aaneengesloten. Uw spullen zijn verzekerd in heel Europa.

Aanvullende roerende zaken verzekeren

Wilt u als zzp’er meer roerende zaken verzekeren dan alleen uw inventaris en voorraad of bent u MKB’er? Maak dan een afspraak met een van onze Univé-adviseurs voor een roerende zakenverzekering op maat. Zij helpen u graag met het verzekeren van o.a. betaalmiddelen, motorrijtuigen, elektronica en dieren.

Maak direct een afspraak of lees meer informatie over de roerende zakenverzekering.

Maak een afspraak

Meer informatie

Meer verzekeringen voor uw bedrijf

Met een inventarisverzekering verzekert u de zaken in uw gebouw. Om schade aan uw gebouw of schade aan uzelf als gevolg van schade aan uw pand te verzekeren, biedt Univé meer bedrijfsverzekeringen aan.

Gebouwenverzekering

Uw bedrijfspand kan beschadigd raken door onder andere brand, storm, ontploffing of blikseminslag. Met de gebouwenverzekering bent u verzekerd voor dit soort schades.

Lees meer

Bedrijfsschadeverzekering

Met een bedrijfsschadeverzekering verzekert u het verlies van winst en uw vaste kosten door schade als brand, storm of een andere ramp.

Lees meer

Glasverzekering

Verzeker schade aan glazen deuren en ruiten met de glasverzekering. Ook als de schade niet is veroorzaakt door brand of storm bent u verzekerd.

Lees meer

Opruimingskostenverzekering

Als uw gebouw schade heeft, moet dit worden hersteld. Maar beschadigde delen moeten ook afgebroken en opgeruimd worden. Dit verzekert u met de opruimingskostenverzekering.

Lees meer

Verzekeringskaart inventarisverzekering

Uw inventaris en voorraad vallen onder de Roerende zakenverzekering. Bekijk hier wat wel en niet gedekt is.

Bekijk de Verzekeringskaart

Inventarisverzekering afsluiten?

Een inventarisverzekering van Univé kunt u op twee manier afsluiten. Zelf online of samen met een adviseur.

Online afsluiten

De inventarisverzekering van Univé kunt u gemakkelijk online afsluiten. Klik op de button om direct de premie van uw verzekering te berekenen en de verzekering af te sluiten.

Bereken uw premie

Maak een afspraak

Liever uw situatie en wensen doornemen met een Univé-adviseur? Plan nu een afspraak in bij een Univé-winkel bij u in de buurt.

Maak een afspraak

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade? Lees wat u kunt doen. Of meld uw schade bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

 • Neem maatregelen om de schade te beperken.
 • Maak foto’s van de schade en meld uw schade zo spoedig mogelijk bij Univé.
 • Komt de brandweer ter plaatse, dan zorgt die voor een melding bij ons.
 • Doe na een inbraak altijd aangifte.
 • Bewaar nota’s van reparaties, offertes etc. goed.
illustratie voor helpdeskmedewerkers
Uw schade melden
 • Telefonisch via 0592 348 181
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Univé Inventarisverzekering

Door onze klanten beoordeeld met
7,4
59 reviews

Klantenservice Zakelijk

0592 349 649

ma-vr: 08:30 - 17:30

Vind een Univé-winkel

Kom gerust bij ons langs!

Blogs over ondernemen

Werken met personeel
Blog Ondernemen
Eerste personeelslid aannemen

Als je besloten hebt om personeel aan te nemen is het tijd voor de volgende stappen. Want voordat er echt iemand bij jou aan het werk gaat moet er nog aardig wat gebeuren. Het stappenplan ziet er in de meeste gevallen als volgt uit:

zzp'er en verzekeringen
Blog Ondernemen
Welke bedrijfsrisico’s heb je als zzp’er?

Als zzp’er ben je vooral bezig met twee dingen: hard werken en nieuwe klanten werven. Maar het is goed af en toe ook stil te staan bij het grotere plaatje. Welke risico’s loopt je bedrijf en hoe zorg je voor de continuïteit van je eenmanszaak? Daar helpen wij je graag mee. Samen gaan we voor risico’s voorkomen, beperken en verzekeren op de manier die bij jou past.

ondernemersscan
Blog Ondernemen
Jij, jouw bedrijf en wij: samen zijn wij Univé

Elkaar helpen. Ook als het even wat minder gaat. Dat is waar Univé voor staat. Zeker als je ondernemer bent, hoe groot of klein je bedrijf ook is. Onze adviseurs helpen je graag verder. Met adviezen over het voorkomen, beperken en verzekeren van bedrijfsrisico’s. Samen werken we aan jouw zaak. Met verzekeringen, maar met nog veel meer dan dat.