Ga naar inhoud

Leveranciers en klanten

Heb je problemen met een leverancier of klant? Of wil je advies over jouw algemene voorwaarden of leveringsvoorwaarden? De juristen van Univé Rechtshulp staan voor je klaar. Ook als je geen rechtsbijstand hebt.

 • Klant betaalt niet of te laat
 • Leverancier houdt zich niet aan afspraken
 • Conflict over geleverde goederen of diensten

Onze oplossingen

Problemen met een klant of leverancier: het kan de beste ondernemer overkomen. Zo kan het gebeuren dat een leverancier zich niet aan de afspraken in je overeenkomst houdt. Of dat een klant ontevreden is en niet wil betalen.

Welk probleem je ook hebt: onze juristen kijken én denken graag met je mee. Uit onze juridische oplossingen kies je precies de hulp die jij nodig hebt. Wil je direct weten welke oplossing het beste bij je situatie past? Gebruik dan onze online pakkethulp. Binnen 2 minuten ontvang je een vrijblijvend advies.

Ben je particulier? Wij bieden ook juridische hulp aan particulieren zonder verzekering.

Geen verborgen kosten

Bij ons krijg je juridische hulp voor een vaste prijs. Komen er extra kosten van derden bij, bijvoorbeeld omdat je een rechtszaak wilt starten? Dan bespreken we dit altijd vooraf met jou. Zo kun je bepalen of je akkoord gaat met de kosten.

Wat past het beste bij jouw situatie?

Onze juristen kunnen je bijstaan bij allerlei problemen met leveranciers en klanten. Wil je direct weten wat de beste oplossing is voor jouw situatie? Met onze online pakkethulp ontdek je het binnen 2 minuten.

Met goede algemene voorwaarden is je bedrijf beter beschermd tegen juridische problemen in de toekomst. Zo is de kans op misverstanden en conflicten kleiner als je algemene voorwaarden duidelijk zijn voor je klanten. Lever je goederen of diensten? Dan geldt dit ook voor je leveringsvoorwaarden.

Onze juristen helpen je graag met een juridische check van jouw voorwaarden. Zo weet je zeker dat alles klopt en geldig is. 

 • Juridische check van algemene voorwaarden
 • Algemene voorwaarden opstellen
 • Juridische check van leveringsvoorwaarden
 • Leveringsvoorwaarden opstellen

Lees meer over Situatie beoordelen

Als een klant niet (op tijd) betaalt, is dat niet alleen vervelend: het kan ook leiden tot financiële problemen. Daarom kijken onze juristen graag wat zij voor je kunnen doen.

Zo kan een Univé-jurist een ingebrekestelling opstellen die je zelf kunt versturen. Of we kunnen voor je onderhandelen. Wil de klant daarna nog steeds niet betalen? Dan kunnen we bijvoorbeeld een incassoprocedure bij de rechtbank voor je starten.

Lees meer over Brief opstellen

Is een klant ontevreden over de kwaliteit van jouw product of dienst? Houdt de klant zich niet aan de afspraken in de koop- of dienstenovereenkomst? Of heb je een ander juridisch probleem met een klant?

Dan helpen we je graag verder met een beoordeling van je situatie. Daarbij checken we jouw overeenkomst en geven we juridisch advies over wat je het beste kunt doen. Heb je meer juridische hulp of begeleiding nodig? Dan kun je altijd je pakket uitbreiden.

 • Klant houdt zich niet aan overeenkomst

 • Onenigheid over kwaliteit van je product of dienst

 • Klant betaalt niet of te laat

Lees meer over Situatie beoordelen

Zakendoen met leveranciers kan grote risico’s met zich meebrengen. Zo kan het gebeuren dat je niet tevreden bent over de kwaliteit van de geleverde producten of diensten. Of dat een leverancier niet op tijd levert, waardoor de productie van je bedrijf vertraging oploopt en je uiteindelijk geld verliest.

Tijdens een beoordeling van je situatie kijken we graag naar jouw probleem. Ook krijg je juridisch advies over wat je het beste kunt doen.

 • Leverancier houdt zich niet aan overeenkomst

 • Leverancier levert niet op tijd

 • Leverancier levert verkeerd product of verkeerde dienst

 • Leverancier rekent andere prijs dan afgesproken

 • Kwaliteit van geleverde product of dienst voldoet niet aan de overeenkomst

Lees meer over Situatie beoordelen

Wat Univé voor je kan betekenen

We hebben meer dan 250 juristen in dienst die je kunnen helpen met de lastigste situaties. Zonder dat je een verzekering nodig hebt of moet afsluiten. Wel zo makkelijk.

Vragen of snel advies nodig?

Met onze pakkethulp helpen we je direct op weg. Kom je er niet uit? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We staan voor je klaar.