Ga naar inhoud

Fietslease van Univé voor werkgevers

Uw werknemers voortaan op een elektrische fiets naar het werk? U regelt het eenvoudig met Fietslease van Univé.

Maak een afspraak

Hoe werkt Fietslease van Univé?

Het leasen van een elektrische fiets werkt net zoals het leasen van een auto. In 5 stappen komen uw medewerkers binnenkort op een gloednieuwe elektrische fiets naar het werk.

  • 1

    Gratis advies

    Vrijblijvend gesprek over uw wensen en de opties.

  • 2

    Medewerkers informeren

    Zij kunnen zich nu aanmelden voor Fietslease.

  • 3

    Fiets uitkiezen

    Snel en simpel op het online platform.

  • 4

    Fiets bezorgen

    Zelf kiezen: thuis of op het werk.

  • 5

    Lekker fietsen!

    Minder in de file, meer in beweging.

De voordelen van Fietslease van Univé

Een elektrische fiets leasen is aantrekkelijk voor uw werknemers, maar natuurlijk ook voor u als werkgever.

  • Minder ziekteverzuim: uw werknemers bewegen meer en zijn vaker in de frisse buitenlucht. Ze staan niet meer in de file, wat zorgt voor minder stress. Het resultaat: gezondere werknemers die minder vaak ziek zijn.
  • Meer productiviteit: uw werknemers staan niet meer in de file, dus ze zijn op tijd op het werk. Bovendien hoeven ze ook niet eerder te vertrekken om eventuele files te vermijden. Het woon-werkverkeer wordt makkelijker en uw werknemers productiever.
  • Verzekerd van goed onderhoud: het leasebedrag is inclusief onderhoud, pechhulp, bandenplakservice en een elektrische fietsverzekering. Als er iets gebeurt kunnen uw werknemers weer snel verder fietsen.
  • Positief bedrijfsimago: een elektrische fiets leasen is een aantrekkelijke bonus. Voor uw huidige werknemers, maar ook voor sollicitanten. Dat zorgt voor een positief bedrijfsimago en een goede naam als werkgever.
  • Draagt bij aan MVO-beleid: meer medewerkers op de fiets betekent minder auto’s op de weg. Uw bedrijf zorgt daarmee direct voor een verlaging van de CO2-uitstoot en is dus een waardevolle aanvulling op uw MVO-beleid.
  • Minder werk voor HR: door de vaste bijtelling van 7% levert dit minder administratief werk op voor uw HR-afdeling.

Nu aanvragen

Veelgestelde vragen over Fietslease van Univé

De werknemer betaalt de bijtelling van de elektrische fiets. Dit bedrag komt neer op enkele euro’s per maand. Het precieze bedrag verschilt per e-bike, afhankelijk de fiscale waarde van de fiets.

De bijtelling wordt berekend over de fiscale waarde van de fiets. Dit is 7% van de fiscale waarde van de fiets, die bij het brutoloon van een werknemer moet worden opgeteld. Via het online portaal ziet u direct wat de bijtelling van een fiets wordt.

Het maandelijkse leasebedrag is inclusief onderhoud, Pechhulp, bandenplakservice en een elektrische fietsverzekering.

Ja, wanneer het leasecontract afloopt krijgt de werknemer een aanbieding om de e-bike over te nemen. De werknemer is natuurlijk niet verplicht om de fiets over te nemen en kan er ook voor kiezen om een nieuwe elektrische fiets te leasen.

Ja, juist om die reden wordt er sinds 1 januari 2020 bijtelling over een elektrische leasefiets betaald. Voor die tijd moest een werknemer de gefietste kilometers bijhouden en verrekenen met de werkgever. Dat hoeft nu niet meer.

Ja, bij een aangesloten dealer kunt u terecht voor een proefrit. Kijk op het online platform voor een dealer bij u in de buurt.

Via een werkgever ontvangt u een uitnodiging om een fiets uit te kiezen. Via de link in de e-mail komt u op het online platform, waar u een e-bike uit kunt kiezen.

Wanneer u nu een hypotheek wilt laten berekenen, zal er niet gekeken worden naar de leasefiets via de werkgever. Let er wel op dat het leasebedrag wel uw netto besteedbaar inkomen verlaagt.

Het leasecontract van uw elektrische fiets heeft een vaste looptijd van 36 maanden.

Bij het leasebedrag zit ook het onderhoud inbegrepen. Dit is belangrijk om uw fiets in goede staat te houden, daarom zijn de periodieke onderhoudsbeurten ook verplicht. U ontvangt bericht van Hellorider wanneer het tijd is voor onderhoud. U kunt dit bij uw eigen dealer laten uitvoeren.

Ja, voor de leasefiets van uw werk maakt het niet uit of u de fiets zakelijk gebruikt of privé. Daarom geldt de bijtelling altijd. Dit is anders dan bij een leaseauto van uw werk. 

Of u in aanmerking komt voor Fietslease is afhankelijk van de afspraken die u maakt met uw werkgever.

Ja, als het leasecontract nog niet afgelopen kan de fiets worden gekocht tegen een marktconforme prijs. Dit kan alleen als het leasecontract is afgekocht.

Ja, in dit geval kan uw werkgever bepaalde reiskosten vergoeden waarover u geen belasting betaalt. Dit hangt af van de afspraken die u met uw werkgever heeft gemaakt. U moet wel kunnen aantonen dat u met het openbaar vervoer heeft gereisd.

Ja, u kunt bij slecht weer natuurlijk met de auto of het OV naar uw werk. Uw werkgever kan u voor die dagen een kilometervergoeding geven, waarover u geen belasting betaalt. Dit hangt af van de afspraken die u met uw werkgever heeft gemaakt. U moet wel kunnen aantonen dat u met de auto of het openbaar vervoer heeft gereisd.

Nee, het leasecontract wordt afgesloten tussen de leasemaatschappij en de werkgever. Dit betekent dat u als werknemer geen BKR-registratie krijgt. De werkgever is verantwoordelijk voor het betalen van de leasetermijnen aan de leasemaatschappij.

Ja, u mag zelf een elektrische fiets kiezen uit de fietsen die uw werkgever beschikbaar stelt in het leaseportal.

Univé werkt samen met Hellorider, dé onafhankelijke fietsspecialist van Nederland. Zij hebben een breed assortiment aan merken en type fietsen. Ook hebben ze een groot servicenetwerk, met meer dan 300 servicepunten in Nederland.

Een leasefiets via het werk wordt gezien als loon in natura. Dat betekent dat u als werkgever aan een paar fiscale regels moet voldoen:

  • U houdt  loonbelasting en premie volksverzekeringen in over dit loon 
  • U betaalt premies werknemersverzekeringen en de werkgeversheffing Zvw over dit loon. 
  • U kunt dit loon als eindheffingsloon aanwijzen.

Aan het einde van de leaseperiode kunt u de fiets overnemen. De prijs verschilt per fiets, maar ligt meestal tussen de 15% en 20% van de nieuwwaarde. U kunt de fiets ook weer inleveren, of een andere fiets leasen.

Het leasecontract kan worden afgekocht. Wie deze kosten betaalt, hangt af van de gemaakte afspraken tussen u en uw werkgever. Bij ontslag neemt de werkgever vaak de kosten voor zijn rekening, Gaat u zelf weg, dan betaalt u de kosten meestal zelf.

Ja, bij het leasebedrag is een elektrische fietsverzekering in begrepen. Hiermee is de fiets verzekerd voor schade en diefstal. Er geldt een eigen risico van € 25 per gebeurtenis. Deze wordt bij de werkgever in rekening gebracht. De werkgever kan deze weer aan u doorberekenen. Voor vragen over de verzekering kunt u bellen met 0592 348 888.