Ga naar inhoud

13 december 2023Ondernemen

AOV Themascan brengt ondernemersspanning in kaart

Van welke aspecten van het ondernemerschap krijg je energie en wat past juist minder bij jou? Als je dat weet, kun je keuzes maken om spanningen te verminderen en meer plezier in je werk te krijgen. Maar hoe ontdek je waar jouw ondernemersspanningen liggen? Doe een AOV Themascan. Dat kan gratis als je een AOV-verzekering hebt bij Univé. 

Als je kiest voor het ondernemerschap, rusten er heel wat taken en verantwoordelijkheden op je schouders. Plannen uitwerken, financiën managen, verkopen of diensten leveren en eventueel personeel aannemen. Meestal is dat leuk en ervaar je gezonde spanning. Maar als het tegenzit of als een bepaalde taak je niet ligt, kan die spanning je juist te veel worden. Als je dan niet op tijd bijstuurt, kan dat tot gezondheidsklachten leiden. Onderschat de gevolgen van overspannenheid of een burn-out niet. Het treft ondernemers vaker dan je denkt en het herstel kan lang duren. Hoe vind je een goede balans en voorkom je psychische problemen? 

Waar zit de spanning bij jou?

Univé is een samenwerking aangegaan met OndernemenPlus, een landelijk netwerk van ervaren ondernemerscoaches. Ben je zakelijke klant bij Univé dan kan je eenmaal per jaar een AOV Themascan laten maken. Je beantwoordt online een aantal vragen en ontvangt daarna direct een rapport met feedback over de rol die ondernemersspanning bij jou speelt. Je krijgt handige tips en adviezen over hoe je jouw energie het beste kunt inzetten. Wil je de resultaten van de AOV Themascan nabespreken met een ondernemerscoach? Dat kan. Je gaat dan in gesprek met iemand die jouw wereld kent, want de coaches van OndernemenPlus zijn zelf ook zelfstandig ondernemers. Hun adviezen kunnen je helpen om het beste uit jezelf te halen. 

Wat zijn je sterke punten?

Een andere mogelijkheid is om een OndernemersProfiel te laten maken. Heb je een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten bij Univé dan kun je daar eenmaal per jaar, vanuit je voorkomen & beperken budget, gratis z'n OndernemersProfiel laten maken. Hierbij wordt explicieter gevraagd naar wat je sterke punten zijn en wat je als ondernemer nog kunt ontwikkelen. Je ontvangt een uitgebreid rapport, dat in een persoonlijk gesprek wordt toegelicht door een ondernemerscoach en je krijgt daardoor inzicht in jouw persoonlijk ondernemerschap. Je kunt dan beter je koers en je strategie bepalen, kansen benutten en mogelijke fouten voorkomen. Dat is niet alleen goed voor je bedrijf, maar ook voor je gezondheid. Want je doet je werk met meer plezier en op een manier die bij je past. Zo voorkom je onnodige spanningen. 

AOV met aandacht voor je gezondheid

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor je inkomen, ook bij arbeidsongeschiktheid. Maar heb je in dat geval wel een financieel vangnet? Bij 40 procent van de zzp’ers blijkt dat niet zo te zijn. Ondernemers met personeel doen het wat beter, maar ook zij hebben niet altijd voldoende voorzieningen om op terug te vallen als ze door ziekte langere tijd niet kunnen werken.  

Ga daarom in gesprek met je Univé adviseur over wat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor jou kan betekenen. Want je zorgt daarmee niet alleen voor inkomenszekerheid. Univé hecht veel belang aan preventie. Daarom kun je als verzekerde ook advies krijgen over bedrijfsvoering en gezondheid, bijvoorbeeld door de AOV Themascan uit te voeren. Ook kun je gebruikmaken van de AOV preventiedesk en heb je iedere drie jaar recht op € 500,- als budget voor geselecteerde diensten om gezond en vitaal te ondernemen. Wacht niet langer maar vraag vandaag nog vrijblijvend een gesprek aan. 

Deel dit bericht