Ga naar inhoud
Met 24/7 Cyberhulp
Met 24/7 Cyberhulp

Bedrijfsautoverzekering

 • Profiteer van onze scherpe premie
 • 1 jaar gratis Cyber Fit Service
 • Vrije keuze schadehersteller
 • 14 dagen bedenktijd

Welke bestelauto of vrachtwagen wilt u verzekeren?

 • Snelle schadeafhandeling
 • Tot 80% no-claimkorting
 • Tot 10% pakketkorting

Onze bedrijfsautoverzekeringen vergelijken

Bent u op zoek naar een betaalbare bedrijfsautoverzekering voor uw bestelauto (grijs kenteken), vrachtwagen of zakelijke auto? Bij Univé heeft u de keuze uit drie hoofddekkingen: WAWA+ en All Risk. Hieronder vindt u al onze bedrijfsautoverzekeringen. 

Wilt u een vrachtwagen of bestelbus verzekeren waar u alleen privé in rijdt? Of een auto die u alleen gebruikt voor woon-werkverkeer? Dan kunt u kiezen voor onze autoverzekering.

Een bestelautoverzekering op maat

Bestelautoverzekering

Uw bestelauto kunt u bij Univé WA, WA+ of All Risk verzekeren. Daarnaast kunt u zich aanvullend verzekeren voor bijvoorbeeld pechhulp, rechtshulp in het verkeer of schade aan uw lading. En kunt u na een ongeval in Nederland niet meer zelf thuiskomen? Dan zorgen wij voor vervoer.

 • Tot 80% no-claimkorting
 • Telt mee voor pakketkorting

Bereken uw premie

Meer over bestelauto

Schade aan uw vrachtauto vergoed

Vrachtwagenverzekering

De vrachtwagenverzekering van Univé kunt u eenvoudig online afsluiten. U heeft daarbij de keuze uit drie pakketten: WA, WA+ en All Risk. De vrachtwagenverzekering is uit te breiden met dekkingen voor bijvoorbeeld inzittenden, rechtshulp en schade aan uw lading.

 • Tot 80% no-claimkorting
 • Snelle schadeafhandeling

Bereken uw premie

Meer over vrachtwagen

Kies voor zekerheid

Zakelijke autoverzekering

Wilt u uw auto zakelijk verzekeren? Kies dan voor onze zakelijke autoverzekering. U kunt kiezen uit: WA, WA+ en All Risk. De zakelijke autoverzekering is ook geschikt voor zzp’ers en freelancers. En u bent ook verzekerd bij privégebruik van uw auto. Deze verzekering telt mee voor pakketkorting.

 • Tot 80% no-claimkorting
 • Ook voor woon-werkverkeer

Bereken uw premie

Meer over zakelijke auto

Uw bedrijfsauto aanvullend verzekeren

Inzittenden

U en de inzittenden van uw bedrijfsauto zijn goed verzekerd. Ook als er geen aansprakelijke partij is.

Inzittendenverzekering

Rechtshulp verkeer

Deskundige juridische hulp bij een conflict over uw bestelauto of vrachtwagen.

Rechtshulp verkeer

Pechhulp

Voor bestelauto’s kunt u naast Pechhulp binnenland ook Pechhulp buitenland afsluiten. Voor vrachtwagens is het niet mogelijk om Pechhulp af te sluiten.

Pechhulp

Eigen vervoerverzekering

Verzekert uw bedrijfsgoederen en gereedschappen tegen schade en diefstal uit uw voertuig.

Eigen vervoerverzekering

Nieuwwaarderegeling

U kunt uw verzekering naar wens uitbreiden met 1 jaar Nieuwwaarderegeling.

Nieuwwaarderegeling

Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit is een groot risico voor uw onderneming. Jaarlijks krijgt maar liefst 40% van de bedrijven te maken met cybercriminaliteit. Daarom hebben wij onze schadeverzekeringen uitgebreid met standaard Cyberhulp. Lees hoe Univé u helpt het cyberrisico te verkleinen.

Leer veiliger online ondernemen met Cyber Fit Service. Dit online programma traint u in het herkennen van verschillende soorten cybercrime. Cyber Fit Service is gratis voor alle zakelijke Univé-klanten. Aanmelden kan tot 1 januari 2023.

Doe ook mee

Heeft u vermoeden dat u mogelijk slachtoffer bent van cybercrime? Het is dan van belang dat u zo snel mogelijk contact zoekt met de cyberhelpdesk, om zo eventuele schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken. Ons uitgebreide team van experts staat u dag en nacht geheel kosteloos bij in het geval van cybercriminaliteit.

Meer over de Cyberhulp voor ondernemers

Cybercriminaliteit kan niet altijd volledig worden voorkomen of hersteld. Met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en uitgebreide roerende zakenverzekering bent u tot € 10.000 per jaar verzekerd voor schade door cybercriminaliteit.

Meer over de vergoeding

Documenten en voorwaarden bij de bedrijfsautoverzekering

Op de pagina Documenten bij de bedrijfsautoverzekering vindt u algemene informatie over de dekking van de bedrijfsautoverzekering. Wilt u weten wat er wel en niet verzekerd is? Lees dan de voorwaarden hieronder.

Heeft u al een bedrijfsautoverzekering bij Univé? Dan kunt u op het bijbehorende polisblad/pakketoverzicht lezen welke voorwaarden van toepassing zijn. Uw polisblad vindt u in Mijn Univé Zakelijk onder het tabblad ‘Verzekeringen’.

Verzekeringskaarten bedrijfsautoverzekering

Wat is wel en niet gedekt door de bedrijfsautoverzekering?

Bekijk de Verzekeringskaarten

Alles over de bedrijfsautoverzekering

Profiteer van maximaal 10% pakketkorting op uw schadeverzekeringen

Heeft u nog meer schadeverzekeringen bij Univé lopen? Dan profiteert u automatisch van onze pakketkorting. Hoe meer soorten schadeverzekeringen u heeft, hoe hoger de korting. Uw voordeel kan oplopen tot maar liefst 10% korting.

Kan ik mijn bedrijfsauto verzekeren als zzp’er?

Ja, de bedrijfsautoverzekering van Univé is ook zeer geschikt voor zzp’ers. Bijv. als u als cateraar een eigen bedrijf heeft en uw bestelauto wilt verzekeren. Of wanneer u als zelfstandig ondernemer in de bouw goed verzekerd in uw bedrijfsbus wilt rijden.

Hoeveel schadevrije jaren heb ik opgebouwd?

Wanneer u schadevrij rijdt met uw bedrijfsauto, stijgt u per jaar 1 trede op de bonus/malusladder. Deze trede is gekoppeld aan het aantal schadevrije jaren. Op uw polisblad en in Mijn Univé Zakelijk ziet u hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd met uw bedrijfsautoverzekering.

ZZP Bouwpakket voor professionals in de bouw

Bent u zzp’er in de bouw? Verzeker dan al uw zakelijke risico’s in 1 verzekeringspakket. In slechts een paar klikken is uw zaak gewoon goed verzekerd. U heeft de keuze uit: goed, beter en best. En u profiteert direct van 5% pakketkorting.

Veelgestelde vragen bedrijfsautoverzekering

De vijf meest gestelde vragen over de bedrijfsautoverzekering

Bij Univé kunt u uw bedrijfsautoverzekering dagelijks opzeggen.
Dat kan op twee manieren:

 • persoonlijk via uw Univé-winkel of
 • telefonisch via 0592 349 560.

Misschien is het verstandig toch nog eens na te denken over het opzeggen van uw Univé-bedrijfsautoverzekering. Want de kans bestaat dat u bij Univé eenvoudig premie kunt besparen, bijvoorbeeld omdat een andere dekking beter bij uw auto past. Neem daarom voor een advies op maat telefonisch contact met ons op via 0592 349 560.

U kunt uw bedrijfsautoverzekering bij verkoop van uw auto dagelijks opzeggen. De dag na opzegging wordt u verzekering beëindigd. Bij Univé kunt u uw verzekering op twee manieren opzeggen:

 • persoonlijk via uw Univé-winkel of
 • telefonisch via 0592 349 560.

Univé kent het begrip 'polisbedenktijd': nadat u de verzekering heeft afgesloten, ontvangt u uw polis en de voorwaarden. U bent dan direct verzekerd en kunt met uw auto de weg op. Bent u niet tevreden over de polis, dan kunt u die binnen 14 dagen terugsturen. Uw verzekering wordt opgezegd en wij brengen u niets in rekening. Bereken uw premie.

De keuze om uw bedrijfsauto All Risk te verzekeren hangt af van de leeftijd van uw auto. Meestal worden auto's tot 6 jaar oud All Risk verzekerd. Maar ook de waarde van uw auto bepaalt de keuze. En of u een spaarpotje heeft om schades aan uw bedrijfsauto zelf te betalen. 

Met de WA+ (Beperkt casco) en All Risk (Volledig casco) bedrijfsautoverzekering bent u verzekerd voor ruitschade. Wordt bij ruitschade de ruit vervangen door een geselecteerd herstelbedrijf, dan geldt een eigen risico van € 100,-. Bij vervanging door een ander bedrijf geldt het reguliere eigen risico. Als u alleen een WA-dekking heeft, bent u niet verzekerd voor ruitschade. Lees meer informatie in onze voorwaarden of kijk op de pagina over schade aan uw bestelauto.

Alle veelgestelde vragen

Hulp bij schade

Hulp nodig bij schade aan uw bedrijfsauto? Lees wat u kunt doen. Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé.

Wat kunt u het beste doen bij schade?

 • Probeer de schade te beperken.
 • Maak foto’s van de schade, als dat mogelijk is.
 • Noteer gegevens van eventuele getuigen.
 • Meld uw schade zo snel mogelijk bij Univé en doe bij diefstal direct aangifte bij de politie.
 • Bewaar nota’s van reparaties en offertes goed.

Uw schade melden

 • Online
  24/7 via Mijn Univé Zakelijk
 • Telefonisch via 0592 349 340
  ma - vr: 08:30 - 21:00
  za:          08:30 - 17:00
 • Persoonlijk
  Vind de Univé-winkel bij u in de buurt

Klantenservice Zakelijk

Maandag t/m vrijdag: 08.30 uur - 17.30 uur

Alarmcentrale

7 dagen per week, dag en nacht bereikbaar

Blogs over de bedrijfsautoverzekering