Ga naar inhoud

Voorkom dat je arbeidsongeschikt raakt met Fitter Nederland

Met het Voorkomen & Beperken budget kun je onder meer deelnemen aan het vitaliteitsprogramma van Fitter Nederland, om zo te voorkomen dat je uitvalt met langdurige klachten. 

Samen gaan jullie werken aan meer energie, minder stress en beter slapen. Je zult een persoonlijk fitplan krijgen, praktische opdrachten gaan doen en online coaching ontvangen. Ook is er volop literatuur, video’s en podcasts om zelf mee aan de slag te gaan. Zo haal je als ondernemer het meest uit jezelf! En dat voor de lange termijn. 

Schrijf je nu in

Dus wat is precies het plan? 

Meer energie en minder stress: vitaal ondernemen is duurzaam ondernemen 

Deelname aan dit programma start met een test over je gezondheid. Daarop wordt een vitaliteitsprogramma persoonlijk voor jouw situatie ingericht. De volgende thema's komen in je persoonlijke fitplan aan bod. 

Inhoud van het fitprogramma: 

We gaan werken aan je voeding, beweging en ontspanning (minder stress en beter slapen). Door het optimaliseren van je voedingspatroon kun je direct invloed uitoefenen op je dagelijkse energieniveau. Daarom ligt binnen dit programma de nadruk op voeding. 

Zonder honger en op een gezonde, blijvende wijze afvallen? Dan is dit programma voor jou. Je krijgt inzicht in het maken van de juiste keuzes en ontwikkelt een gezonde levensstijl voor de lange termijn. 

Dit programma is gericht op mensen die op een effectieve manier stress in het beginstadium willen verminderen. Het geeft inzicht in stressfactoren, maar gaat vooral in op het nemen van eigen regie in het vergroten van je belastbaarheid. 

Wil je meer sporten of meer uit je huidige sportritme halen? Dit programma gaat in op verschillende soorten sport en het creëren van een goed sportritme, met voldoende aandacht voor herstel en jouw belastbaarheid. 

Dit programma is voor wie diens slaappatroon wil verbeteren en inzicht wil krijgen in hoe je het meest uit je nacht haalt. Voor mensen met een afwijkend dag- en nachtritme, bijvoorbeeld door ploegendiensten. Of wie graag meer grip wil krijgen op hun (nacht)rust in combinatie met een druk leven. Serieuze slaapproblematiek wordt weliswaar kort behandeld, maar dit is niet de focus van dit programma.

Praktisch oefenen én met een coach aan de slag, om een terugval te voorkomen 

Het klinkt als een paar voor de hand liggende doelen wellicht. Maar met de combinatie van online coaching én praktische opdrachten die direct toepasbaar zijn, word je geïnspireerd om je levensstijl daadwerkelijk duurzaam te veranderen. 

Onderdeel van deze lessen zijn onder andere: 

  • voedings- en beweegschema's;

  • recepten en inzicht in macro- en micronutriënten; 

  • begrip van positieve en negatieve stress en de rol die je mindset kan spelen bij ontspanning en mindfulness; 

  • het verschil tussen sporten en bewegen, het belang van regelmaat maar ook rust en herstel bij cardio- en krachttraining; 

  • slaapfases, dromen, slaaptekort, je biologische klok en de invloed van beweging en voeding; en 

  • hoe je je nieuwe patronen vast kunt houden. 

Interesse om je levensstijl duurzaam aan te pakken?  

Haal het meest uit jezelf én je bedrijf. Zet je arbeidsongeschiktheidspreventiebudget in voor Fitter Nederland: 

Schrijf je nu in

Ontdek alle preventiediensten