Ga naar inhoud

Vind de beste woonverzekering

Uw huis en spullen goed verzekerd. Direct hulp bij schade. Binnen 5 minuten afgesloten.

Snel de premie van uw huis berekenen?

  • Garantie tegen onderverzekering
  • Tot 10% pakketkorting
  • Hulp bij cybercriminaliteit

Zorgeloos wonen met onze woonverzekeringen

Uw woning en spullen kunnen schade oplopen, hoe voorzichtig en zuinig u ook bent. Dat kan zijn door inbraak of brand, maar ook door extreem weer. Met onze woonverzekeringen kiest u zelf welke risico's u wilt verzekeren. Toch schade? Dan lossen wij dat snel op, zonder gedoe. Dat is zorgeloos wonen volgens Univé.

Aanvullende verzekeringen

Met onze woonverzekeringen zijn uw huis en spullen goed verzekerd. Maar wat als u veel dure sieraden heeft? Of u veroorzaakt schade bij een ander? Ook dat wilt u goed geregeld hebben. Deze verzekeringen worden vaak samen afgesloten met een woonverzekering:

Vragen over de woonverzekering?

Winst waar u blij van wordt

Goed om te weten

Wij geven u graag extra informatie over onze woonverzekeringen. Zo weet u wat u kunt verwachten en maakt u een weloverwogen keuze.

Glasschade is niet standaard meeverzekerd in een woonverzekering. Verzeker het glas van uw huis daarom met de aanvullende dekking Ruitbreuk binnenonze opstalverzekering en inboedelverzekering.

Uw mobiele telefoon, smartphone (bijvoorbeeld uw iPhone), laptop en tablet zijn standaard meeverzekerd tegen schade in onze inboedelverzekeringen. Wilt u uw elektronische apparaten ook verzekeren tegen ongelukjes? Kies dan voor Inboedel All Risk.

Met een opstalverzekering verzekert u alles wat vast zit aan uw huis tegen schade, terwijl u de losse spullen in en om huis verzekert met een inboedelverzekering. Een inboedelverzekering is niet verplicht. Een opstalverzekering wordt vaak verplicht als u een hypotheek afsluit voor uw huis.

Meer lezen

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in uw huis verzekerd tegen schade. Een aansprakelijkheids­verzekering vergoedt de schade die u per ongeluk aan anderen of andermans spullen veroorzaakt.

Meer lezen

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op uw gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering van Univé krijgt u 1% korting op de totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot 10% en verrekenen wij automatisch. Lees meer over pakketkorting.

Een woonverzekering bestaat uit alle verzekeringen die te maken hebben met uw woonhuis. Hieronder vallen de inboedel- en de opstalverzekering. Als aanvulling kunt u uw inboedelverzekering uitbreiden met bijvoorbeeld een glas- of kostbaarhedenverzekering.

Veelgestelde vragen over onze woonverzekering

Voorwaarden en documenten

Hulp bij schade

Direct online regelen

Nu kunt u met een gerust gevoel voor de woonverzekering van Univé kiezen

Blogs over de woonverzekering

De kwaliteit van de Univé-woonverzekering

Univé wil graag dat de informatie over de woonverzekering voor iedereen duidelijk is. Daarom gebruiken we zo min mogelijk moeilijke woorden. En leggen we ze begrijpelijk uit als we ze tóch moeten gebruiken. Dit is onderdeel van ons PARP-beleid.

Met het PARP-beleid* zorgen we ervoor dat we onze klanten de informatie geven die de wet van ons vraagt. Een onderdeel hiervan is het controleren van de informatie op onze website.

Zo beoordelen we bijvoorbeeld de webpagina’s van de verzekering op verschillende punten:

  • Worden alle voor- en nadelen van de verzekering genoemd? 

  • Staat alle belangrijke informatie bovenaan? 

  • Worden moeilijke begrippen uitgelegd in begrijpelijke taal? 

  • Staan er geen tegenstrijdigheden in de teksten? 

  • Zijn de belangrijkste documenten (zoals voorwaarden) makkelijk te vinden? 

De controles voeren we op verschillende momenten uit: bij elke grote wijziging van een verzekering én standaard om de drie jaar als de voorwaarden gelijk blijven. 

* In het PARP-beleid staan de volgende zaken: de gedragscode Verzekeraars van het Verbond van Verzekeraars, het toetsingskader voor financiële producten van de AFM en de Europese IDD-richtlijn.