Ga naar inhoud

Wat is een particuliere woonverzekering?

De combinatie van een inboedelverzekering en een opstalverzekering noemen we een woonverzekering. Door deze twee verzekeringen samen af te sluiten, zijn je koopwoning en je spullen in één keer goed verzekerd. 

Over de inboedelverzekering 

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in je huis verzekerd tegen schade door bijvoorbeeld storm, inbraak en brand. Denk hierbij aan je meubels, elektronica en andere spullen die je tijdens een verhuizing niet kunt meenemen zonder iets kapot te maken. 

Over de opstalverzekering 

De opstalverzekering vergoedt de schade aan je huis zelf. Bijvoorbeeld als er tijdens een storm een boom omwaait en je huis beschadigt. Of als je huis onbewoonbaar is geworden door een brand. 

Onder de particuliere woonverzekering vallen niet de kostbaarhedenverzekering en de rechtsbijstandverzekering. Deze worden echter wel vaak samen afgesloten.  

Schade aan je spullen of je huis? 

Heb je een opstal- of inboedelverzekering bij Univé en heb je schade? Bekijk de pagina Schade voor meer informatie over bijvoorbeeld schades, dekkingen en hoe je een bepaalde schade kunt melden.

Heeft u antwoord op uw vraag gekregen?