Ga naar inhoud

Opstalverzekering Basis

De Univé Opstalverzekering Basis vergoedt schade uw woning die is veroorzaakt door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding. Ook zonnepanelen en laadpalen zijn standaard verzekerd. En met onze garantie op onderverzekering is uw woonhuis nooit te laag verzekerd.

Snel de premie van uw huis berekenen?

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

Wat is verzekerd met Opstal Basis?

Bekijk welke schades wel en niet verzekerd zijn.

Wel verzekerd

 • Schade door brand, neerslag, storm, lekkage, inbraak of een aanrijding.
 • Garantie tegen onderverzekering.
 • Kosten vervangende woonruimte.
 • Opruimings- en saneringskosten tot € 100.000.
 • Herbouw- of herstelkosten
 • Tuin meeverzekerd tot € 50.000.
 • Zonnepanelen en laadpalen standaard verzekerd.
 • Woningverhuur: verzekerd bij schade door brand, storm, inbraak en diefstal (na inbraak).

Bereken uw premie

Niet verzekerd

 • Schade door ruitbreuk.
 • Schade door een ongelukje.
 • Schade door slecht onderhoud.
 • Schade door een bouwfout.
 • Schade door illegale activiteiten.
 • Schade door een aardbeving of overstroming.

Uw woning verzekeren tegen ruitschade en schades die u per ongeluk zelf veroorzaakt? Dit is standaard meeverzekerd bij Opstal All Risk.

Goed om te weten

Wij geven u graag meer informatie over het eigen risico, garantie tegen onderverzekering en pakketkorting. Zo weet u wat u kunt verwachten van deze verzekering.

De basis opstalverzekering van Univé kent standaard geen eigen risico.

Wilt u liever een lagere premie dan geen eigen risico? Kies dan voor een eigen risico van € 250,- in ruil voor premievoordeel.

Is uw woning na een brand onbewoonbaar geworden? Met de uitkering die u via de opstalverzekering ontvangt, kunt u uw huis herbouwen. Ook als uw huis na verloop van tijd meer waard is geworden. U bent dus nooit te laag verzekerd.

Heeft u meerdere verzekeringen bij Univé? U ontvangt dan automatisch korting op uw totale pakket. Op vrijwel alle verzekeringen krijgt u 1% korting op uw totale premie. Uw pakketkorting kan daardoor oplopen tot wel 10%.

Voorwaarden en verzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaarten van onze opstalverzekering.

Heeft u al een Univé opstalverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’. Of bekijk uw polis in de Univé app onder het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaart Opstalverzekering Basis

Wat is wel en niet verzekerd met Opstal Basis?

Bekijk de Verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over onze Opstalverzekering Basis. Bekijk ook de overige vragen. Heeft u nog een andere vraag? Neem gerust contact op, wij helpen u graag.

Met een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering) is uw huis verzekerd tegen schade door brand, storm, water, diefstal en een aantal andere oorzaken. Heeft u een koopwoning met een hypotheek? Dan heeft u vanaf de dag van oplevering van de woning een opstalverzekering nodig. Hypotheekverstrekkers stellen dit vaak als eis bij het afsluiten van een hypotheek. Bereken uw premie.
Huurt u een woning? Dan moet niet ú, maar de eigenaar een opstalverzekering afsluiten. Die eigenaar is namelijk verantwoordelijk.

Wettelijk gezien is een opstalverzekering niet verplicht. Maar het is wel verstandig op deze manier uw opstal te verzekeren tegen schade door brand, storm, water, diefstal en een aantal andere oorzaken. Heeft u een koopwoning met een hypotheek? Dan stelt uw hypotheekverstrekker het vaak wel als eis bij het afsluiten van een hypotheek. Het huis is immers onderpand voor de hypotheek.

Lees meer over de verschillen tussen de dekkingen Opstal Basis en Opstal All Risk.

Bereken uw premie

Met opstal bedoelen we de woning en alles wat echt vastzit aan uw huis. Denk aan ramen, deuren, inbouwkeuken en badkamer. Maar ook uw tuinschuttingen en bijgebouwen vallen hieronder, net als zonnepanelen en de eventuele oplaadpaal voor uw elektrische auto. Voor deze opstal heeft u een opstalverzekering nodig. Bereken uw opstalpremie. Alle spullen die los in uw huis staan (bv. meubels, kunst en de tv), vallen onder de inboedelverzekering.

Met een opstalverzekering is uw koophuis verzekerd tegen schade door brand, storm, diefstal, water en een aantal andere oorzaken. U kunt bij Univé kiezen tussen de opstalverzekering basis en de opstalverzekering all risk. Kiest u voor all risk? Dan is ook schade door een huishoudelijk ongelukje gedekt en is het glas in uw woning standaard meeverzekerd. Bereken uw premie.

De waarde van woonhuizen verandert. Indexering betekent dat Univé uw verzekering op peil houdt, zodat die in de pas loopt met de prijsontwikkelingen en andere invloeden op de markt. Een veilig gevoel, want zo bent u nooit onderverzekerd.  Bereken uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Handige links

Aanvullende verzekeringen

Ook de spullen in uw huis goed verzekeren? Sluit ook een inboedelverzekering af. Andere verzekeringen die klanten vaak samen afsluiten:

Inboedelverzekering

De spullen in uw huis verzekerd tegen schade door brand, storm en diefstal. Gegarandeerd nooit onderverzekerd.

Meer informatie

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Met gratis juridisch advies.

Meer informatie

Aansprakelijkheids­verzekering

Uw aansprakelijkheid wereldwijd verzekerd tot € 2.500.000. Lage premie en geen eigen risico.

Meer informatie

Sluit binnen 3 minuten uw Opstalverzekering Basis af