Ga naar inhoud

Inboedelverzekering Basis

Met de Inboedelverzekering Basis van Univé zijn de spullen in uw koop- of huurwoning goed verzekerd. Smartphones, laptops en tablets zijn standaard meeverzekerd, uw sieraden en horloges voor € 5.000. Goed om te weten: uw spullen zijn nooit te laag verzekerd.

Snel de premie van uw spullen berekenen?

 • Garantie tegen onderverzekering
 • Tot 10% pakketkorting
 • Hulp bij cybercriminaliteit

Wat is verzekerd met Inboedel Basis?

De Inboedelverzekering Basis vergoedt de schade aan uw inboedel die wordt veroorzaakt door extreme weersomstandigheden, diefstal, vandalisme en cybercriminaliteit.

Wel verzekerd

 • Schade door brand, storm, diefstal, lekkage, rook en schroeien.
 • Bij verhuizing zijn uw spullen voor 6 maanden verzekerd op uw oude en nieuwe adres.
 • Opruimings- en saneringskosten tot € 100.000.
 • Kosten voor vervangende woonruimte.
 • Wasgoed, tuinmeubilair en tuingereedschap verzekerd bij brand en diefstal.
 • Huurders- of eigenaarsbelang standaard tot € 10.000 meeverzekerd.
 • Vergoeding voor schade bij tijdelijke verhuur (zoals Airbnb).
 • Schade door cybercriminaliteit tot € 2.000 per jaar.

Bereken uw premie

Niet verzekerd

 • Schade door een ongelukje.
 • Schade door vallen en stoten.
 • Schade die buiten uw woning ontstaat (in Nederland).

Uw spullen ook verzekeren tegen schades door ongelukjes? Dit is standaard verzekerd met Inboedel All Risk.

Goed om te weten

Lees meer over uw eigen risico, waardevolle spullen en pakketkorting.

De inboedelverzekeringen van Univé kennen standaard geen eigen risico.

Toch liever een lagere maandpremie in plaats van geen eigen risico? Kies dan voor een vrijwillig eigen risico van € 250,- in ruil voor korting op uw premie.

Waardevolle spullen zijn meeverzekerd op uw inboedelverzekering. Sieraden en horloges voor € 5.000 en apparaten, zoals uw laptop, tv en smartphone, voor € 10.000. Dit zijn standaard bedragen. U kunt uw spullen tegen een hoger bedrag verzekeren.

Tot 10% pakketkorting

Heeft u meerdere schadeverzekeringen bij Univé? Dan krijgt u korting op uw gehele pakket. Voor bijna iedere verzekering krijgt u 1% korting op de totale premie. Uw voordeel kan oplopen tot wel 10%. Meer lezen over pakketkorting.

Voorwaarden en verzekeringskaart

Bekijk de voorwaarden en verzekeringskaart van Inboedel Basis.

Heeft u al een Univé inboedelverzekering? Uw dekking en polisvoorwaarden staan in Mijn Univé onder ‘Mijn verzekeringen’. Of bekijk uw polis in de Univé app onder het tabblad ‘Documenten’.

Verzekeringskaart Inboedel Basis

Wat is wel en niet verzekerd met Inboedel Basis?

Bekijk de verzekeringskaart

Veelgestelde vragen

Bekijk de meestgestelde vragen over onze inboedelverzekering. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op; we helpen u graag.

Met een inboedelverzekering zijn de spullen in uw woning gedekt tegen schade door brand, diefstal, inbraak, water en storm. Ook als uw spullen niet in de woning zelf staan, maar in een bijbehorende ruimte of in de tuin, is de schade vaak meeverzekerd. Denk aan wasgoed aan de lijn, tuinmeubilair of de fiets in uw schuurtje. Bent u in het bezit van kostbare inboedel zoals  sieraden, antiek of kunst, dan kunt u daarvoor uw inboedelverzekering uitbreiden of een losse kostbaarhedenverzekering afsluiten. Bereken uw premie

In Nederland is een inboedelverzekering niet verplicht. Toch is het verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten. Daarmee zijn uw spullen verzekerd tegen schade door o.a. brand, diefstal, inbraak, water en storm. Bereken uw premie.

Met een inboedelverzekering zijn uw spullen in huis goed verzekerd bij schade door brand, diefstal, inbraak, water en storm. Onder de inboedel vallen alle losse spullen die u zo kunt verhuizen zonder iets aan uw woning stuk te maken. Denk aan meubels, laptops, apparatuur (audio, tv en foto-/filmcamera) en kleding.

Bij Univé kunt u kiezen uit een basisdekking, een all risk dekking én Inboedel All Risk met Buitenshuis dekking. Bekijk de verschillende dekkingen.

Heeft u schade aan uw inboedel? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

Onder inboedel verstaan we alle losse spullen in uw woning die u zo kunt verhuizen zonder iets stuk te maken. Denk bijvoorbeeld aan kleding, meubels, apparatuur en uw laptopBereken uw inboedelpremie.
Alles wat letterlijk nagelvast zit aan uw woning, zoals een inbouwkeuken of een badkamer, valt onder de opstalverzekering.

Heeft u schade aan uw inboedel? Lees meer informatie over schades, dekkingen en hoe u een schade kunt melden op de pagina Schade opgelopen... en nu?

De inboedelverzekering is dagelijks opzegbaar. Zegt u de verzekering niet op, dan wordt deze telkens na een jaar volgens het contract automatisch verlengd en kunt u deze weer dagelijks opzeggen. U hoeft de verzekering dus zelf niet steeds te verlengen. Bereken uw premie.

Alle veelgestelde vragen

Handige links

Aanvullende verzekeringen

Andere verzekeringen die voor u ook interessant kunnen zijn.

Opstalverzekering

Verzekerd bij schade aan uw koopwoning. Uw huis is nooit onderverzekerd.

Meer informatie

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp bij diverse soorten conflicten. Met gratis juridisch advies.

Meer informatie

Aansprakelijkheids­verzekering

Uw aansprakelijkheid wereldwijd verzekerd tot €2.500.000. Lage premie en zonder eigen risico.

Meer informatie

Sluit binnen 3 minuten uw Inboedelverzekering Basis af