Ga naar inhoud

30-05-2022

Win hamamdoek Plaj van Hamamdoek.nl t.w.v. € 22,95

Onmisbaar voor de zomer: een fijne hamamdoek. Lichtgewicht, super absorberend én zo weer droog. Voor welke kleur ga jij?

Een hamamdoek is een dunne traditioneel geweven katoenen doek en komt oorspronkelijk uit Turkije. Van oudsher werden hamamdoeken gebruikt in badhuizen. Tegenwoordig neem je ze mee op vakantie, naar het strand, picknick, het zwembad of de sauna. Niet alleen een kleurrijk item voor de zomer, een hamamdoek is ook ontzettend handig. Ze zijn licht, zeer absorberend, klein op te vouwen en drogen ontzettend snel. De hamamdoeken zijn geproduceerd van 100% katoen en de franjes worden door vrouwen met de hand gedraaid en geknoopt. Een echte Turkse ambacht waar ze trots op zijn.

Eerlijke productie

De hamamdoeken worden met grote zorg geproduceerd in Turkije en Tunesië. De kwaliteit van de doeken begint bij de katoen: katoen met een eerlijke prijs, afkomstig van kleine weverijen. Zij hebben het vaak lastig, omdat ze overgeleverd zijn aan de sterk wisselende wereldmarktprijs. Door met deze kleine katoenboeren samen te werken, krijgen zij een eerlijke prijs voor de katoen en kunnen ze zichzelf ontwikkelen.

Win een hamamdoek

Jij kunt je eigen hamamdoek winnen! Doe mee met de prijsvraag: waar komt de hamamdoek oorspronkelijk vandaan?

Doe mee met de prijsvraag

Deel dit bericht