Ga naar inhoud

19 juni 2024

Win een BuurtBankje van Stichting De Buurt

BuurtBankjes is een initiatief van Stichting De Buurt. Ze plaatsen gevelbankjes die door bewoners uit de buurt gebruikt mogen worden. Maak nu kans op 1 van de 3 bankje voor jouw buurt.

De bankjes zijn een uitnodiging om het gesprek met elkaar aan te gaan en eens wat vaker naar elkaar om te kijken. De Buurt wil zoveel mogelijk ontmoetingsplekken door het hele land creëren. En dat allemaal om de sociale samenhang in buurten te versterken, verschillende soorten mensen met elkaar te verbinden en van straten een fijnere plek te maken.

Uit onderzoek blijkt dat goed contact met je buren eenzaamheid voorkomt, veiligheid geeft en zorgt voor een ‘thuisgevoel’. Een BuurtBankje nodigt mensen – op een laagdrempelige manier - uit een praatje met elkaar te maken. BuurtBankjes kunnen ook bijdragen aan het verminderen van polarisatie. “Het moment dat mij het meest is bijgebleven is het moment dat een buur zei: ik moet mijn oordeel over jou veranderen en mezelf eraan herinneren eerst met iemand kennis te maken voordat ik oordeel.” - BankjesHost uit Raalte. 

Bekijk de algemene voorwaarden.

Deel dit bericht