Ga naar inhoud

18 augustus 2022Gezondheid

Uitgekookt maakt gezond eten ‘lekker makkelijk’

Vitaal leven begint met gezond eten. Toch blijkt het best lastig om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Omdat je geen tijd hebt om te koken. Of omdat dat recept dat zo gezond leek, wel erg veel vet blijkt te bevatten. Maar met de aan huis bezorgde, vers bereide maaltijden van Uitgekookt wordt gezond eten een makkie. 

Eet je vandaag lasagne met zalm en spinazie? Een lekkerbekje met aardappelpuree? Of toch een maaltijdsalade? Bij Uitgekookt staan er elke week weer 24 andere gerechten op het menu. “Je kiest de gerechten die jij wilt eten, wij bereiden ze en bezorgen ze bij je thuis. Je hoeft ze alleen nog maar zelf op te warmen in de magnetron of oven”, zegt marketingmanager Arthur Gerritsen. De maaltijden van Uitgekookt zijn dus kant-en-klaar. “Maar wij zeggen liever ‘voor jou gekookt’!” 

Smaakmakers

De maaltijden van Uitgekookt worden ontwikkeld door de chefs – onder wie meesterkok Rudolph van Veen – en voedingsexperts. Samen komen ze tot gerechten die niet alleen lekker zijn, maar ook gezond. Zo bevatten ze altijd minstens 150 gram groenten en voldoende eiwitten. Voor de hoeveelheid zout en verzadigde vetten gelden strikte bovengrenzen. En kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen, die vind je in de maaltijden van Uitgekookt sowieso niet terug. “We maken vrijwel alles zelf, met verse ingrediënten en smaakmakers als kruiden, gember, knoflook of citroensap. En de dressings die bij salades zitten, maken we op basis van yoghurt of olie met verse en gedroogde kruiden.”

Voor ieder wat wils

Pas als zowel de chefs als de voedingsexperts tevreden zijn over de smaak en samenstelling van een maaltijd, verschijnt-ie op het menu. Maar ook als een maaltijd al op het menu staat, blijft Uitgekookt streng op zijn producten. “We doen regelmatig proeverijen waarbij we blind een maaltijd selecteren, deze in de magnetron bereiden en het gerecht proeven. Op basis van die proeverijen én de feedback die we van klanten ontvangen, verbeteren we de maaltijden waar nodig.” 

Historie

Dat Uitgekookt zijn klanten graag gezonde en gevarieerde gerechten voorschotelt, komt misschien wel door de historie van het familiebedrijf. Al in de 19e eeuw verkochten de eerste generaties Van Marle aardappelen en groenten aan de deur. Later werd de verkoop gedaan in groentewinkels op verschillende locaties in Kampen. In 1999 – met de zesde generatie Van Marle aan het roer – werd de groentewinkel uitgebreid met open keuken waar een chef-kok verse maaltijden bereidde. Die maaltijden waren al snel zó populair dat de keuken in de groentewinkel te klein bleek en het bedrijf naar IJsselmuiden verhuisde. De verkoop van groenten verdween naar de achtergrond, de verse maaltijden kregen prioriteit. En zo ontstond Uitgekookt. 

Abonnement

Het bedrijf is nog altijd in ontwikkeling. “We onderzoeken steeds hoe we het onze klanten nóg makkelijker kunnen maken”, laat Arthur weten. “Zo bieden we sinds kort de mogelijkheid om een abonnement af te sluiten. Op basis van jouw smaakprofiel kiezen wij de maaltijden voor je uit en bezorgen ze. Dan eet je vers en gevarieerd, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen. Je kunt kiezen: kook ik vandaag zelf, of laat ik een professionele chef voor me koken? Dat is toch pure luxe!” 

Deel dit bericht