Ga naar inhoud

12 mei 2016Vervoer

Schade? Samen regelen we het wel!

We gaan met de supportersbus naar een verderop gelegen voetbalclub. Iedereen heeft er zin in. Voor het vertrek vindt er, helaas, een aanrijding plaats tussen de bus en een personenauto.

Schadeformulier autoverzekering invullen

De chauffeur raakt in de stress. Hij pakt een schadeformulier, maar ja, wat nu? Ik stel voor dat ik hem zal helpen. Hij kijkt me opgelucht aan. Ook de tegenpartij is in paniek. 'Wat moeten we doen? We hebben de verzekering via internet afgesloten. We hebben nog nooit een formulier ingevuld, straks gaat alles mis.' Ik geef aan dat ik hen ook ga helpen. Een zucht van verlichting.

Waar bent u verzekerd? 'Bij Intertoys.' Ik vraag of ik het goed versta? Intertoys? 'Ja!' Ik kan mijn glimlach niet onderdrukken. U heeft toch geen speelgoedauto? Ze kijken me bevreemd aan. U bedoelt: Verzekeraar X? 'Ja, die bedoelen we.' Heeft u een groene kaart? Ja, die hebben ze. Alleen van 2015. Een ander hebben ze nooit gehad. Ik zie er een andere naam op staan? 'Ja, dat klopt.' Ik leg ze uit dat het noodzakelijk is om dit op het schadeformulier te vermelden. De behandelaar moet anders uitzoeken of dit allemaal wel klopt. Dankbaar nemen ze het ingevulde formulier aan.

Samen regelen we het wel!

 Bertel van den Bos, Univé Oost

Deel dit bericht