Ga naar inhoud

15 oktober 2020Gezondheid

Bril kapot na het (buiten)spelen? Geen probleem met de ravotgarantie

Kinderen in Nederland hebben steeds vaker een bril nodig. Dat komt omdat ze meer binnen zitten. Of dat nu is om een boek te lezen, een spel te spelen op de Playstation of tv te kijken: het zijn allemaal activiteiten waar je je ogen vooral gebruikt om dichtbij te zien.

En als kinderen dan een bril op hebben, is die tijdens het buitenspelen ook nog eens onpraktisch. Een kapotte bril is een van de meest voorkomende schades, zeker bij kinderen. En dat is ook helemaal niet zo gek. Tijdens een potje voetbal of het klauteren in het klimrek krijgt een bril weleens een stootje te verduren. 

Toch kan het als ouder behoorlijk frustrerend zijn als je kind met een kapotte bril vanaf het schoolplein of vanuit de speeltuin komt. Een nieuwe bril kost al snel weer 200 of 300 euro en een paar dagen zonder bril als ‘ie kapot is, is ook geen optie.  

Ravotgarantie voor kinderen 

Bij Univé vinden we dat kinderen zich lekker moeten kunnen uitleven. En dan kan het weleens gebeuren dat er een brillenpoot scheef staat of een glas sneuvelt. Daarom hebben we met onze gecontracteerde brillenleveranciers een ravotgarantie afgesproken. Met deze ravotgarantie hoeven kinderen tot 12 jaar én jij als ouder je daar geen zorgen om te maken. Bij een aantal leveranciers wordt bij het binnen twee jaar kapotgaan van het montuur, de kinderbril gratis vervangen Andere leveranciers leveren zelfs gelijk bij aanschaf een tweede kinderbril zodat er bij het stukgaan altijd een bril voorhanden is. Handig! 

De ravotgarantie is standaard inbegrepen wanneer je kiest voor een aanvullende verzekering met brilvergoeding en je de bril bij gecontracteerde leveranciers koopt. Soms is het echter voordeliger om een bril toch zelf te betalen, in plaats van je hiervoor te verzekeren. Dat adviseerden we bijvoorbeeld ook Toninho, die vorig jaar voor het eerst een bril uitzocht en verder geen aanvullende verzekering nodig had. Twijfel je of een aanvullende verzekering voor jou interessant is? Onze adviseurs kunnen je hierbij helpen. 

Zorgverzekering 2021 

In 2021 heb je bij Univé al een goede zorgverzekering vanaf € 110,90 per maand. Die kun je naar keuze uitbreiden met aanvullende pakketten, met bijvoorbeeld een vergoeding voor een bril. 

Bereken mijn premie

Deel dit bericht