Ga naar inhoud

21 september 2022Sport

Padel, de nieuwe sport waar iedereen het over heeft

Je hebt er vast wel van gehoord: padel. De nieuwe sport die de laatste jaren razendsnel viral is gegaan. Mede te danken aan Carles Puyol, de voormalig profvoetballer van Barcelona, die in 2019 tijdens het padellen door een glazen raam ging… Hij zette foto's hiervan op zijn Instagram-account en in slechts een paar uur tijd had Carles meer dan 500.000 likes verzameld.

Als ambassadeur van padel maakt hij nog altijd gebruik van zijn bekendheid om regelmatig te spelen en oud-voetballers in te wijden. Inmiddels wordt de sport door veel (inter)nationale sterren gespeeld. Van (oud)voetballers, acteurs tot andere sporthelden, iedereen lijkt besmet met het padelvirus. 

Maar deze is sport natuurlijk niet alleen voor sterren weggelegd. Ben je dol op tennis? Of badminton? Of gek op squash? Dan is padel een ontzettend leuk alternatief. Padel, wat je uitspreekt als pá-dèl, is een soort mix tussen squash en tennis. Je speelt padel met z’n tweeën of met vier personen en ook bij padel heb je daarvoor een racket en bal nodig. De bal en het racket zien er bij padel iets anders uit en zijn wat kleiner dan je bij tennis en squash gewend bent. Je speelt op rechthoekig veld van 10 bij 20 meter, waarbij er net als bij tennis in het midden van het veld een net staat waar je overheen moet slaan. Net als bij squash kun je van de omringende wanden gebruik maken.  

De spelregels 

Het doel van het spel? Ervoor zorgen dat je tegenstander jouw ballen niet terug kan slaan. Ben je aan zet? Sla dan de bal over het net op de speelhelft van je tegenstander, zonder dat de bal de wanden raakt. Vervolgens kun je tactisch aan de slag, door via de wanden je tegenstander alle hoeken van het veld te laten zien.  

Volledige work-out 

Nog een reden waarom deze sport zo populair is: met padel heb je meteen een volledige work-out voor je hele lichaam te pakken. Met je slag train je je borst-, arm-, en rugspieren. Daarnaast moet je flink rennen voor de bal, dus met al die korte sprintjes train je ook je kuiten, bovenbenen en voeten. Met moeilijke ballen kan een tegenstander je flink uitputten, dus ook aan je conditie wordt gewerkt. 

Doe mee met de snelst groeiende balsport van Nederland! 

Enthousiast geworden? Bezoek dan snel een padel-locatie bij jou in de buurt, want die is er zeker. Zo heeft Peakz Padel (link: https://www.peakzpadel.nl/) - dé padelpionier in Nederland - 93 mooie en perfect onderhouden in- én outdoorbanen op 17 verschillende plekken in Nederland. Gekwalificeerde coaches geven je persoonlijke tips en adviezen. Nick Hersevoort, commercieel directeur van Peakz Padel: “Sinds 2015 zijn wij met Peakz Padel bezig om deze sport groot te maken in Nederland. Een mega dynamische sport wat je met vrienden het liefste speelt. Lekker de baan op en daarna een drankje om te praten over de mooiste ballen die je hebt geslagen, dat is padel!”  

Deel dit bericht