Ga naar inhoud

30 oktober 2019Gezondheid

Onbezorgd zwanger met de juiste zorgverzekering

Twee jaar geleden in juni ontdekte Irene dat ze zwanger was. Middenin het jaar, wanneer je niet kunt switchen van zorgverzekering.

Ze had op dat moment veel vragen. Wat komt er allemaal bij de bevalling en het ouderschap kijken? En wat wordt er eigenlijk vergoed? Gelukkig ontdekte ze dat ze alles per toeval goed geregeld had via haar aanvullende zorgverzekering bij Univé. En daar is ze nu, acht maanden na de geboorte van zoontje Jona, nog steeds erg blij mee.

Zo’n zwangerschap is natuurlijk hartstikke spannend en er valt genoeg te regelen, zoals het inrichten van de babykamer. Het voelde dan ook als een cadeautje toen ze halverwege haar zwangerschap een gratis kraampakket opgestuurd kreeg. Daarin zitten de belangrijkste benodigdheden voor een eventuele thuisbevalling, zoals een matrasbeschermer, kraammatras en navelklem. “In je hoofd ben je toch druk met alle andere dingen die je moet regelen, dus ik vond het erg leuk dat ik het kraampakket thuisgestuurd kreeg. Daardoor werd het steeds ‘echter’ allemaal”, vertelt Irene.

Het volgen van een zwangerschapscursus was één van de andere zaken waar ze mee bezig was: “Ik had een aantal cursussen gezien die ik graag wilde volgen. Toen heb ik wel even gecheckt wat er allemaal verzekerd was, want een cursus kost toch best wat geld.” Ook die cursussen bleken helemaal vergoed te worden vanuit haar zorgverzekering: “Dat vond ik erg fijn, daardoor neem je toch wat meer de tijd en ruimte om je te oriënteren op alles wat er bij de bevalling en het ouderschap komt kijken.”

Uiteindelijk volgde ze de cursus Samen Bevallen, waarin ze zich in acht bijeenkomsten samen met haar partner zo goed mogelijk voorbereidde op de bevalling. Ook volgde ze nog een borstvoedingscursus. “Aan de informatie bij beide cursussen heb ik echt veel gehad. Ik ben nog steeds blij dat ik die cursussen heb kunnen volgen.”

Mede dankzij de gevolgde cursus verliep de bevalling soepel en kon het gezin thuis genieten van een zorgeloze kraamperiode, met geheel vergoede kraamzorg. Acht maanden later kruipt zoontje Jona vrolijk door de woonkamer in Zwolle, een knuffeltje met zich mee slepend. “Die kregen we een paar weken geleden nog opgestuurd van Univé, hartstikke leuk, zo’n klein presentje. Het is meteen z’n lievelingsknuffel geworden”, besluit Irene lachend.

Bij Univé begrijpen we dat zo’n zwangerschap hartstikke spannend is. Daarom dragen wij graag bij aan een zo onbezorgd mogelijke voorbereiding, bevalling en kraamperiode. Ook in 2021 bieden wij in de aanvullende verzekering vergoedingen voor zwangerschapscursussen, kunnen aanstaande ouders een kraampakket verwachten en vergoeden we de kraamzorg. Meld je op tijd aan voor kraamzorg en vraag je kraampakket aan.

Goed voorbereid met het verzekeringspakket van Univé 

Met gezinsuitbreiding op komst is het natuurlijk logisch dat je zeker wilt weten dat je verzekeringen goed geregeld zijn. Dat snappen we! Daarom willen we je wijzen op het verzekeringspakket van Univé. Hiermee kun je al je verzekeringen feilloos op elkaar laten aansluiten. Zo behoud je een duidelijk overzicht, voorkom je een dubbele dekking en kan de korting oplopen tot wel 10%. Daar komt bij dat je dit pakket helemaal zelf kunt samenstellen, volledig naar wens van je (nieuwe) gezin. Lees hier meer over onze pakketkorting en het verzekeringspakket.

Deel dit bericht