Ga naar inhoud

17 juni 2022Reizen

Mascha ging op treinvakantie met het gezin: dit zijn haar tips

Urenlange rijen op Schiphol en lange files op zwarte zaterdag. Niet de ideale start van je vakantie, maar ondanks dat gaat 93 procent van de Nederlanders met het vliegtuig of de auto op vakantie. Alternatieven als de trein worden wel steeds populairder. 

Mascha Bongenaar, blogger op duurzamekeuzes.com, ging al twee keer met haar gezin op treinvakantie en deelt haar ervaringen en tips

De eerste treinvakantie met het gezin was in 2020, vlak voor het coronavirus uitbrak. “We gingen met mijn ouders en ons gezin naar Parijs en dachten na over de reisopties. Met de auto kon, maar vonden we ongezellig. We moesten dan met twee auto’s op pad. En bovendien: waar laat je je auto in zo’n drukke stad?” Al snel kwam de trein in beeld en hoewel haar vader eerst sceptisch was, werd het voor iedereen een mooie reis. “We zagen allemaal de voordelen: je hoeft niet in de rij te staan, hebt geen paspoortcontrole en stapt midden in de stad uit, ideaal.”

Het bleef dan ook niet bij de ene treinreis. Dit voorjaar ging het gezin met de trein naar Kopenhagen. Een reis van ongeveer 9 uur, maar ook dat beviel goed. “Met de auto waren we ongeveer net zo lang onderweg geweest en in de trein heb je ook geen last van achterbankterreur. Vooraf was ik ook benieuwd hoe de kinderen het zouden vinden. Op de achterbank vinden ze meestal geen pretje, maar dit vonden ze juist heel leuk. We hebben bijvoorbeeld boekjes gelezen en spelletjes gespeeld. En voor een plaspauze of kopje koffie hoef je ook niet te wachten tot je een tankstation tegenkomt. Je hoeft alleen maar even naar het toilet of de restauratiewagen te lopen.”

Mascha heeft dus goede ervaringen en deelt haar tips voor wie ook een treinvakantie wil maken.

Deel dit bericht