Ga naar inhoud

23 november 2021Wonen

Hoe zijn mijn nieuwe laptop, telefoon en andere elektronica verzekerd?

Black Friday staat voor de deur en dat is voor veel mensen de gelegenheid om elektronica te kopen met hoge kortingen. Misschien ben je ook van plan om binnenkort een nieuwe laptop of telefoon aan te schaffen. Goed om dus alvast te weten hoe je dan verzekerd bent!

In huis: de inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering met basisdekking zijn je elektronische apparaten, zoals je telefoon verzekerd tegen onder andere diefstal en brand. Maar een kop koffie over je laptop of je telefoon die kapot valt op de badkamervloer is zo gebeurd. Dus misschien wil je je spullen ook daarvoor verzekeren. Dat kan met onze inboedelverzekering all-risk. Ook als je per ongeluk zelf schade aan je elektronica maakt, ben je dan verzekerd.

Buiten de deur

We nemen onze smartphones en laptops tegenwoordig overal mee naar toe. Daarom kun je je spullen ook verzekeren voor als er buiten de deur schade ontstaat. Je krijgt dan een vergoeding tot € 500,- voor schade aan een laptop of telefoon, met een maximum van € 2.500 per jaar.

Tot welk bedrag zijn mijn elektronische apparaten verzekerd?

Elektronische apparaten, zoals laptops en mobiele telefoons, vallen bij Univé onder de kostbare inboedel. Daaronder vallen bijvoorbeeld ook je tv, fotocamera, muziekinstrumenten en kunst. Standaard zijn deze spullen tot een waarde van € 10.000 verzekerd. Voor de meeste mensen is dit voldoende. Maar heeft bijvoorbeeld iedereen in het gezin een nieuwe laptop en telefoon, dan kan het slim zijn om dit bedrag te verhogen. U kunt het bedrag verhogen tot maximaal € 50.000.

Je inboedelverzekering wijzigen of aanvragen

Als je al een Univé inboedelverzekering heeft, past u dit makkelijk aan in Mijn Univé. Op je polisoverzicht klik je op ‘Verzekering wijzigen’ en kies je voor de woonverzekering. Vervolgens kies je onder het kopje ‘Overig’ tot welk bedrag u kostbare inboedel, zoals elektronica, wilt verzekeren. Je ziet meteen wat dit betekent voor je premie. Als je de wijziging wilt doorgeven, klik je op ‘Verzenden’.

Nog geen inboedelverzekering bij Univé? Dan kun je tijdens het berekenen van je premie het bedrag kiezen dat past bij je situatie.

Bereken mijn premie

Deel dit bericht